Koronavirus
Foto: EPA/MARKKU OJALA

Čelnici UEFA na čelu sa Aleksandrom Čeferinom okupili su se u Amsterdamu kako bi razgovarali o evoluciji koronavirusa i posledicama koje bi on mogao da ima na svet fudbala.

Vodeći ljudi Evropske fudbalske unije i dalje su uvereni da virus neće imati uticaja na organizaciju predstojećeg Evropskog prvenstva koje je predviđeno da se održi u 12 zemalja među kojima je i Italija.

PROČITAJTE JOŠ

Greg Klark, predsednik FS Engleske i potpredsednik FIFA, rekao je da očekuje odigravanje zakazanih prijateljskih utakmica sa Danskom i Italijom na Vembliju, a povodom utakmice sa „azurima“ zakazane za 27. mart je rekao:

„Nastavljamo sa našim programom čak i ako smo spremni da se prilagodimo promenama nametnutim od strane više sile“.

Otvorene opcije po pitanju odigravanja utakmica zbog koronavirusa ostavio je i Đani Infantino, predsednik Svetske fudbalske federacije

„Ne mogu da isključim situaciju da bi moglo da dodje do odlaganja utakmica, ali nema panike i nisam zabrinut. Moraćemo detaljno da ispitamo situaciju“, rekao je Infantino za italijansku televiziju Skaj.

Podsetimo, u okviru Evropskog prvenstva je predviđeno da se u Italiji odigraju utakmice „azura“ protiv Turske, Švajcarske i Velsa u periodu od 12. do 21. juna.