Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Sada je zvanično. Everton potvrdio da je potpisao dvogodišnji ugovor sa Džejmsom Rodrigezom, uz mogućnost da saradnja bude nastavljena na još jednu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Tako će momak koji je dobio ime po filmskom karakteru Džejmsu Bondu, konačno zaigrati klupski fudbal u zemlji u kojoj je ideja jana Fleminga „rodila“ čuvenog Agenta 007.

Ovom potezu ne raduju se samo kolumbijski fudbaler i ekipa sa Gudisona, nego i Real Madrid, koji će na transferu Rodrigeza inkasirati 20 miliona funti.

Prema pisanju engleske štampe, Rodirigez je pristao da mu se nedeljna plata smanji na 140.000 funti da bi ponovo sarađivao sa Karlom Ančelotijem, koji ga je trenirao u Realu i minhenskom Bajernu.

„Došao sam ovde da pokušam da se poboljšam, popravim, ali i da pomognem timu da pobešuje i igramo dobar, zabavan fudbal. Uveren sam da sa Karlom i njegovim saradnicima možemo da postignemo velike stvari, a jedan od velikih razloga da dođem je upravo on. Ranije sam uživao s njim u dva različita kluba“, rekao je Rodrigez, koji je u leto 2014. godine prešao iz Monaka u Real za 75 miliona evra (63 miliona funti), ali ipak nije uspeo da opravda očekivanja, čak je i dve sezone proveo na pozajmici u Bajernu.

Pre njega Everton je potpisao brazilskog reprezentativca Alana (Napoli) za 22 miliona funti, a nada se da će iz Votforda stići Abdoulaj Dukure za 20 miliona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar