Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Aleksandar Kolarov, bivši kapiten fudbalera Srbije, objasnio je da je sam doneo odluku da propusti meč Srbije i Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo i da je očekivao zaštitu FSS.

PROČITAJTE JOŠ

Objasnio je Kolarov zbog čega je propustio meč sa Škotima.

“Zdravstveno sam dobro, sa selektorom imam super odnos, doći će u Milanu i ići ćemo na večeru. Nismo ništa pričali. Veliki sam navijač reprezentacije. U novembru nisam očekivao da bude drugačije, sam sam odlučio da ne igram, pisalo se da je trener meni zabranio da igram jer sam bio povređen. Na svoju ruku sam radio neke stvari da bih mogao da igram jer nisam bio zdrav, mislio sam da ne mogu da pomognem ekipi. Posle tri minuta bih se uhvatio za nogu i ne bi pisali o meni”, rekao je Kolarov gostujući u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” na televiziji Nova S.

Objasnio je i da je nezadovoljan zbog ponašanja Fudbalskog saveza Srbije.

“Očekivao sam da Savez stane iza mene, da se ne sumnja u moju povredu, istina je da sam bio povređen. Tad što su se javljali i pričali, to je neko komentarisao iz svog interesa, da se svali krivica na mene. Pre 10 godina je neko drugi bio kriv kada je promašio penal, očekivao sam da na meni bude najveća krivica. To je otišlo u nekom drugom smeru, ako sam ja bio problem više nisam.”

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

„U reprezentaciji sam prisutan skoro 15 godina, i mislim da igrači, govorim ovo ne bežeći od krivice i ne bežim od naše odgovornosti, su najmanje krivi za neke loše rezultate. Činjenica je da mi isto tako snosimo deo krivice, ali moraš i da nas staviš u najbolje uslove da bismo bili najbolji. Godinama od nas nije izvlačen maksimum, ima tu i krivice trenera, rukovodilaca… Ali verujte, mi igrači se osećamo najviše poraženim kad reprezentacija izgubi, jer mi najbolje osećamo fudbal.“

Istakao je da je na svakoj utakmici za „orlove“ davao maksimum.

„Sa strane ljudi to drugačije kometarišu, ali ovo je jedina istina: to su sve radni i pošteni momci, i privrženi dresu Srbije. Godinama je to osporavano i to ti automatski stvara pritisak. Znam dobro koliko igrači budu tužni posle poraza u reprezentaciji. Meni je svaka utakmica za Srbiju bitna, čak i protiv Moldavije mi je bitnija nego neka u klubu. Nadam se da ćemo sa Piksijem sad biti ok i da se nećemo zaustaviti samo na plasmanu na Svetsko prvenstvo. Fali nam taj korak više, kontinuitet, jer se iz tog kontinuiteta nešto izrodi, kao Hrvati, koji imaju nosioce igre u svetski jakim klubovima. Mi sad nemamo taj kvalitet koji su oni imali u tim njhovim generacijama koje su pravile rezultate, ali imamo jako talentovane igrače.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar