Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Odluka o nastavku fudbalske sezone u Srbiji biće doneta u sredu na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, rekao je predsednik FSS Slaviša Kokeza.

„Kao i do sada pratili smo odluke Vlade Republike Srbije, trudili se da se ponašamo maksimalno odgovorno, da zdravlje bude na prvom mestu, pa onda sve ostalo i u odnosu na trenutne okolnosti realno je očekivati da se krajem maja nastavi fudbalska sezona u Srbiji. U sredu se održava Izvršni odbor FS Srbije posle kojege ćemo imati i konkretnije informacije“, istakao je u razgovoru za Tanjug Kokeza.

PROČITAJTE JOŠ:

Kokeza kaže da postoje određene nedumice koje će biti rešene zajedno sa klubovima.

„Klubovima Super i Prve lige poslali smo dopis u kojem očekujemo da se izjasne i zvaničnim putem saopšte svoj stav u vezi sa nastavkom takmičenja. Konkretno – da li su za opciju sa 11 ili sa četiri kola do kraja prvenstva. Vodićemo se stavom većine odnosno uskladićemo završetak prvenstva kako bude tražilo više klubova. Kup takmičenje se nastavlja bez bilo kakvih promena“, istakao je predsednik FSS.

Pitanje koje se nameće samo po sebi jeste šta se dešava ukoliko Crvena zvezda i Partizan budu u grupi klubova koji neće imati većinu prilikom izjašnjavanja…

„Poštujemo Crvenu zvezdu i Partizan kao dva naša najveća kluba. I uvažavamo njihove stavove. Kao što sam rekao i malopre, vodićemo se mišljenjem većine klubova“.

Ukoliko se do kraja sezone budu igrala četiri kola možda će morati da dođe i do proširenja lige.

„Nije nemoguće. Ako bude 11 kola ništa nećemo menjati i o tome se neće ni diskutovati. U slučaju da bude četiri obavićemo dodatne konsultacije sa klubovima. I ako se dogodi da bude proširenja to bi bile posebne odluke organa FS Srbije koje bi se odnosile samo za ovu sezonu“, objasnio je Kokeza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare