EPA-EFE/MASSIMO PICA

U centru pažnje biće i pomalo zaboravljeni Džejdon Sančo, koga Mančester junajted želi da se reši, dok se Matijas de Liht našao na meti Arsenala, a Mančester siti je dogovorio transfer argentinskog supertalenta Klaudija Ečeverija

Lazar Samardžić (21) nalazi se u vrhu liste želja Napolija, koji od letos pomno prati igre mladog srpskog veziste i ofanzivca Udinezea. Od trenutka kada je propao letošnji transfer u Inter, Napoli je u stalnom kontaktu sa Udinezeom u nameri da se i igraču i klubu dovoljno stavi do znanja da se ozbiljno računa na njega na jugu Italije u bliskoj budućnosti.

Izgleda da ta bliska budućnost postaje sadašnjost i da bi Samardžić vrlo lako mogao u januaru da promeni sredinu, ne i ligu. Italijanski novinari Mateo Moreto i Fabricio Romano podsećaju da Napoli i Udineze tradicionalno imaju prijateljske odnose i da rado posluju, zbog čega se dodatno „podgrejala“ priča oko selidbe srpskog reprezentativca podno Vezuva.

Romano ističe i kako će odluka Samardžića biti ključna, ali da Napoli čini sve što je do kluba da sa Udinezeom dogovori detalje transfera. Kako se ekipa sa severa bori za opstanak u Seriji A, nije isključena mogućnost i da transfer bude na kraju na leto 2024. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegova želja navodno je da sezonu završi upravo na „Frijuliju“ i tek na leto krene ka stadionu „Dijego Armando Maradona“, kada planovi aktuelnog osvajača Serije A budu znatno jasniji. Jer, prvak Italije je daleko od odbrane trona, Rudi Garsija nije uspeo ništa da napravi i zato je smenjen nedugo posle starta sezone, a ni iskusni Valter Macari za sada nije baš stabilizovao formu ekipe koja je prošla u osminu finala Lige šampiona.

Inače, Samardžić ove sezone ima dva gola i dve asistencije na 16 nastupa u crno-belom dresu, ali je sjajnim partijama prošlih sezona privukao pažnju velikana.

Ujedno, Napoli je već dogovorio prodaju Eljifa Elmasa u Lajcpig za 25.000.000 evra, pa želi da osveži vezni red dovođenjem 21-godišnjeg reprezentativca Srbije. Takođe, Pjotr Zjelinski je odbio novi ugovor i sprema se za besplatan odlazak u Inter, a „Kalčomerkato“ tvrdi da su Napolitanci spremni da najveći deo sume od Elmasa proslede u Udine, navodno su već usmeno ponudili 19 miliona evra fiksno, plus četiri do pet miliona na ime bonusa.

Foto: Andrija Sokovic/Starsport

Nije isključeno da se u trki ekspresno uključi i Juventus… Letošnjim prelaskom Sergeja Milinković-Savića u Al Hilalu, „stara dama“ je označila Samardžića kao jednu od najvećih želja za leto 2024. godine. To je ono što bi i samom igraču možda više odgovaralo, „Gazeta delo sport“ je pisala da su kontakti Juvea i našeg reprezentativca obavljeni, a kako su bjanko-neri oslabljeni na sredini posle suspenzija Pola Pogbe (doping) i Nikole Fađolija (klađenje), postoji mogućnost da klub iz Torina krene u ofanzivu već u januaru.

Udineze je Samardžića doveo iz Lajpciga sa samo tri miliona evra leta 2021. godine i ima ugovor još do juna 2026. godine, a visina obeštećenja je prilično jasna – 20 miliona evra. Sada su na potezu Napoli i Juventus, ili neko treći…

SANČO I DE LIHT ZA  VEZU ENGLESKA-NEMAČKA

Biće vruće i u Engleskoj… Mančester junajted nema baš mnogo opcija, zaglavio se sa Džejdonom Sančom i dok je Erik ten Hag trener, engleski krilni napadač nema čemu da se nada na „Old trafordu“. Neigranjem mu i drastično pada vrednost, pa su „đavoli“ već na gubitku, pošto je Borusiji plaćen 85 miliona evra pre godinu i po dana. Zato na „teatru snova“ kako znaju i umeju žele da izvuku najveći deo novca i što pre prodaju mladog ofanzivca, već u januaru, ali nije baš da uspevaju…

#related-news_0

Glavni problem je što niko nije spreman za skupu kupovinu i ogroman rizik… U Mančester je stigao poziv iz Dortmunda sa namerom da Sanča vrate u trampi za Donija Malena, dok je Junajted nudio Barseloni razmenu za Rafinju.

Glavni problem broj dva je što Mančester ne želi Malena, a Barsa ne želi Sanča.

Pojavila se i opcija u vidu Lajpciga koji je zainteresovan za Sanča, ali samo na pozajmicu s pravom otkupa. I to je vrlo logično… Bundesligaš je ostao bez Emila Forsberga koji se preselio u Njujork i traži adekvatnu zamenu, a izbor je izgleda pao na Sanča – dobro znaju šta je sve pružao u Bundesligi i veruju da mogu da ga vrate na pravi put. Ipak, rizik je ogroman i zato je pozajmica s pravom otkupa jedino rešenje.

EPA-EFE/ASH ALLEN

Još jedan od igrača biće razlog za poslovanje na relaciji Engleska – Nemačka. Naime, Arsenal planira da na kraju sezone angažuje igrača Bajerna Matijsa de Lihta, ali bi već u januaru da dogovori sve uslove.

Trener „tobdžija“ Mikel Arteta nedavno je izjavio da su im neophodna pojačanja u zimskom prelaznom roku, ali je dodao da će zbog finansijskog fer-pleja moći da dovodi nove igrače tek na kraju sezone.

Holandski štoper je označen kao idealno pojačanje londonskog klub koji se bori za titulu Premijer lige. Inače, De Liht je u Bajern stigao 2022. godine iz Ajaksa za čak 77 milione evra, 24-godišnji štoper je van terena zbog povrede, a ove sezone je za bavarski klub odigrao tek 11 mečeva i postigao je jedan gol.

SITI DOGOVORIO DOLAZAK MALOLETNIKA

Rukave je pred januar zasukao i Mančester siti, i postigao dogovor sa River plejtom da za 20 miliona evra kupi plejmejkera Klaudija Ečeverija, još uvek maloletnog, jer će 2. januara 2024. proslaviti 18. rođendan.

Pep Gvardiola
Pep Gvardiola; Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

„El Diablito“, u prevodu „mali đavo“, što je nadimak Ečeveriju, čim postane punoletan postaće i zvanično igrač Sitija, sa kojim će potpisati višegodišnji ugovor. Ostaće sigurno još šest meseci u Argentini da se razvija kod trenera Martina Demikelisa, inače bivšeg defanzivca „građana“. Slično je bilo i sa Hulijanom Alvarezom, koji sada daje ogroman doprinos u napadu engleskog prvaka.

„Marka“ ističe da je vrlo moguće i da Ečeveri celu 2024. provede u River plejtu, a da se tek u januaru 2025. godine priključi „građanima“, mada je veća verovatnoća da se to dogodi sledećeg leta.

Dovoljno je reći da mu je idol Lionel Mesi, nosi „desetku“, kapiten je Rivera, odličan tehničar, sjajan dribler, izvodi prekide i poseduje snažan i precizan udarac.

Ujedno, trener Pep Gvardiola i sportski direktor Čiki Begeristain odlučili da Brazilca Savija iz Đirone ne vrate u svoju filijalu, francuski Troa, već da ga dovede na „Etihad“. Na 16 mečeva u dresu najvećeg hita španske La Lige, krilni igrač ima četiri gola i pet asistencija, pa je jasno da je Gvardiola obezbedio dva bisera za budućnost Sitija.

BENFIKA PRODAJE ZA 100 MILIONA

Mladi fudbaler Benfike Žoao Neveš mogao bi već u januarskom prelaznom roku da ode iz Lisabona uz obeštećenje od najmanje 100 miliona evra, prenosi „Abola“.

Foto: Profimedia

Neveš (19) ima ugovor do 30. juna 2028. godine, ali se navodi da je slavni klub spreman da ga proda već u januaru u slučaju dobre ponude, iako obeštećenje za vezistu rođenog 2004. iznosi čak 120.000.000 evra.

Najveće interesovanje pokazao je Mančester junajted, koji želi što pre da angažuje Neveša. „Crveni đavoli“ smatraju da je idealna zamena za Kazemira, koji bi na leto trebalo da napusti klub sa „Old traforda“. Takođe, čelnici Junajteda planiraju da u razgovorima sa predstavnicima Benfike smanje obeštećenje za mladog fudbalera što je više moguće.

Britanski mediji navode da su interesovanje pokazali i Liverpul i Arsenal. Neveš je ove sezone odigrao 25 utakmica za Benfiku i postigao je jedan gol, a ukupno u dresu lisabonskih „orlova“ ima 49 mečeva i dva pogotka. On je 16. oktobra debitovao i za reprezentaciju Portugala na meču sa Bosnom i Hercegovinom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar