Luka Modrić, FK Real Madrid
Luka Modrić, FK Real Madrid; Foto: EPA-EFE/Sergio Perez

Fudbalski klub Real zainteresovan je za levog beka Bajerna Alfonsa Dejvisa, ali će kanadski reprezentativac u slučaju potpisivanja ugovora sa madridskim klubom morati da pristane na manju platu, prenosi španska "Marka".

Dejvis (23) je u Bajern stigao 2018. godine iz Vankuvera, a ima ugovor sa minhenskim klubom do 30. juna 2025. Kanadski fudbaler mesecima pregovara sa rukovodstvom Bajerna o produženju saradnje, ali dogovor još nije postignut.

PROČITAJTE JOŠ

Marka navodi da Bajern nudi Dejvisu godišnju platu od 10 miliona evra. Međutim, kanadski fudbaler traži zaradu između 10 i 13 miliona evra po sezoni za produženje ugovora. Bajern ne želi da ispuni zahteve Dejvisa pošto u klubu smatraju da njegov doprinos nije na nivou najbolje plaćenog igrača u timu.

Španski mediji ističu da Real želi da iskoristi ovu situaciju, pošto planira da angažuje Dejvisa. Rukovodstvo Reala tražiće od kanadskog fudbalera da pristane na manju platu kako bi igrao u madridskom klubu.

Marka ističe primer engleskog fudbalera Džuda Belingema, koji je u letnjem prelaznom roku odbio mnogo veću ponudu nekog drugog kluba kako bi igrao na „Santjago Bernabeu“. Belingem navodno zarađuje između šest i osam miliona evra u Realu, a ista cifra bi bila ponuđena i Dejvisu.

Kanadski fudbaler je ove sezone odigrao 23 meča za Bajern u svim takmičenjima.

BONUS VIDEO Top 10 Poteza utakmice Real vs Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar