Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, kao i predsednik Fudbalskog saveza Beograda Marko Pantelić, govorio je za RTS o reprezentaciji i domaćem prvenstvu.

On je istakao da su svi igrači na raspolaganju selektoru Ljubiši Tumbakoviću.

PROČITAJTE JOŠ

Osim Nemanje Matića koji se zahvalio na pozivu.

„Ja nisam pričao sa Nemanjom, Vladimir Matijašević jeste i ja znam ono što je nama Vlada preneo. Nemanja se odlučio za takav korak u svojoj karijeri, već je u godinama i hteo je da stane sa reprezentativnom karijerom i mi odluku Nemanje Matića moramo da poštujemo, jer je on veliki čovek i veliki profesionalac. Napravio je veliku karijeru i poželeo bih mu sve najbolje u karijeri i privatnom životu“, rekao je Pantelić.

U reprezentaciji za naredne obaveze nema fudbalera iz Superlige Srbije.

„Mislim da je u ovom trenutku bitnije da su svi igrači ostali u svojim klubovima, jer naša četiri kluba očekuju težak period, posebne utakmice, a ti igrači obezbeđuju određene prihode, prave ličnu reklamu, a Srbiji obezbeđuju neophodne bodove na UEFA  rang listi. Ulažemo veliki napor, na usluzi smo klubovima i želimo im da se kvalifikuju u evropska takmičenja. Mnogo bi značilo da što više predstavnika u Evropi imamo. Ako dođemo do 15. mesta, imali bismo dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što nije mala stvar“, izjavio je Pantelić.

Od početka sezone u Superligi Srbije srpski klubovi su se oglašavali nizom saopštenja u kojima su u negativni kontekst stavljani FSS i sudijska organizacija.

„Prvo je sa saopštenjem izašla Zvezda, neosnovanim, da bi potom i Partizan i Vojvodina uradili isto. Mislim da su klubovi u strahu od eventualnih neupseha i da onda napadaju FSS i sudijsku organizaciju, tražeći alibi. Neprimereno je da prave atmosferu među navijačima, čak i mržnju prema drugim klubovima i savezu. Poručio bih im ovom prilikom da više povedu računa kako vode klubove, a ne da traže krivce za neuspehe u FSS-u i sudijskoj organizaciji“, istakao je Pantelić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare