Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da verovatno neće dovesti štopera u januarskom prelaznom roku, pošto je klub uvek odgovoran sa svojim finansijama.

PROČITAJTE JOŠ

Klop ove sezone ima mnogo problema sa povredama, pošto će štoperi Virdžil van Dajk i Džo Gomes dugo odsustvovati, a povređen je i Žoel Matip.

Nemački trener je zbog toga morao da uvede u tim igrače iz klupske akademije, Risa Vilijamsa i Natanijela Filipsa.

„Ne mogu da kažem da ćemo sigurno dovesti jednog, jednostavno nije verovatno zbog situacije u svetu. Ne treba zaboraviti da je situacija teška za sve ljude, ali i za fudbalske klubove. Možda ima klubova bez ikakvih finansijskih problema, ali ovaj klub je uvek vrlo odgovoran“, rekao je Klop.

„Da je normalna situacija i da su klubovi u najboljoj situaciji, sa tri starija štopera uz Fabinja i Keitu povređene, da li je to situacija u kojoj bismo uradili nešto? Da, sigurno. Ali, nismo u toj situaciji i ne znam da li će se nešto dogoditi“, dodao je on.

Klop je naveo da klubu ne trebaju kratkoročna rešenja.

„Moramo da se suočimo sa situacijom, kao što smo do sada i da prebrodimo ovo. Nije najbolji trenutak za celu planetu, pa zašto bi bio za fudbalski klub“, dodao je nemački trener.

Klop je rekao da Matip neće biti spreman za utakmicu sa Aston Vilom u trećem kolu FA kupa u petak i da će biti „tesno“ spremiti ga za narednu utakmicu u Premijer ligi, protiv Mančester junajteda 17. januara.

On je rekao i da nije bilo daljeg razvoja, ni pozitivnog ni negativnog u vezi sa pregovorima o novom ugovoru sa Đorđinjom Vajnaldumom.

Uprava kluba ponudila je holandskom reprezentativcu novi ugovor, ali on nije prihvatio.

Kako je preneo Skaj, njegov ugovor ističe na leto, Vajnaldum želi da ostane na Enfildu, ali bi želeo da se primakne primanjima najplaćenijih igrača Liverpula.

„Nema šta da se kaže. Mislim da sam rekao sve o tome koliko mi se dopada kao osoba i fudbaler. To nisu dobre ni loše vesti, tako stoje stvari. Znaćete kada odluka bude doneta“, naveo je Klop.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar