Pre utakmice Irska - Srbija, klečalo se u znak podrške borbi protiv rasizma, što je izazvalo brojne preprike na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

Po starom srpskom običaju, munjevito je došlo do podela i svađa zbog čina kojim se već dugo ukazuje podrška borbi protiv rasizma.

Za jedne je taj gest isprazan, drugi saosećaju, treći samo odrade svoj deo „posla“ bez ikakvog stava.

Dešavalo se da Rusi ili Hrvati odbiju da kleče i to objasne porukom da nisu imali probleme sa rasizmom u svojim državama, naši fudbaleri su se solidarisali, zbog čega su ih mnogi napali na društvenim mrežama.

Gledajte Srbiju na SBB i EON platformi

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama, a možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže!

Promo

Štaviše, više se čak pričalo o tome nego o dobroj igri Srbije, bilo je čak i zajedljivih komentara zbog primljenog gola.

Pojedini su se naslađivali sopstvenom kiksu, videvši ga kao „kaznu“ za klečanje.

Posle pet kola, Portugalci su prvi u grupi A sa 13 bodova, Srbija ima 11 i čekaju je još tri utakmice, protiv Luksemburga u gostima, Azerbejdžana kod kuće i Portugalije na gostovanju u završnom kolu.

BONUS VIDEO: Neverovatan, tragičan autogol Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare