Foto: Starsport

Stiv Klark, selektor Škotske, nije skrivao zadovoljstvo plasmanom na Evropsko prvenstvo nakon eliminacije Srbije posle penala (6:5).

„Znamo šta smo postigli, ostali smo čvrsti u našoj odluci i fokusu. Videli smo neverovatan karakter igrača i zasluženu pobedu. Uspeli smo da odigramo tipičnu škotsku igru, moglo je sve da ode u potpuno drugom smeru. Na kraju smo uspeli da slavimo na penale“, rekao je Klark na konferenciji za medije posle utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ste rekli igračima posle 90. minuta, bilo je jasno da tad počinje nova bitka?

„Imali smo pred sobom još 30 minuta, ono čemu smo težili. Rekao sam im da nastave da veruju, da je pred nama prilika da odemo na Evropsko prvenstvo i da moramo da je iskoristimo“.

Šta ova pobeda znači za vašu naciju?

„Za sve nas ovo su veoma teška vremena zbog pošasti koja vlada svetom, drago mi je što smo uspeli da vratimo osmeh naciji. Nadamo se da će nas u petak dočekati nasmejani. Večeras smo svi disali kao jedan, zasužili smo ovu nagradu. Čitav tim bio je vrlo pozitivan, igrali smo dobru igru, bilo je i nekih dilema, ali smo na kraju nagrađeni i to potpuno zasluženo“.

Prošlo je 22 godine od poslednjeg velikog takmičenja, da li ćete dozvoliti sebi da proslavite ovakvu pobedu?

„Ako ćemo slaviti, to će biti vrlo privatno. Ali, imamo još dve utakmice pred nama“.

Da li je ovo najveći uspeh otkako ste selektor Škotske?

„Da, naravno. Najbolji momenat, otkada sam preuzeo selekciju Škotske. Spremali smo se, ovo je ono što smo hteli, nacija i igrači mogu da budu ponosni“.

Odlično ste skautirali Srbiju…

„Gledao sam dosta mečeve Srbije, dobro smo ih skautirali. Znali smo da će biti teško. Srbija igrala odlično protiv Norveške. Iskontrolisali smo Tadića, znali smo da preti opasnost od Mitrovića i Sergeja, zaustavili smo ih“, kazao je Klark.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)