Kilijan Mbape
Kilijan Mbape; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Ugovor fudbalera Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea, koji je produžen uz veliku pompu u maju, ugovor je "bez presedana" i vredi 630 miliona evra bruto za tri godine, objavio je danas francuski dnevnik "Parizijen" ("Le Parisien").

„Pregovori PSŽ-a i predstavnika Mbapea rezultirali su ugovorom bez presedana. Ugovor veka, najveći potpisan u istoriji sporta“, piše list u izdanju od ponedeljka.

PROČITAJTE JOŠ

Sporazum Mbapea i kluba potpisan u maju obuhvata dvogodišnji ugovor, do juna 2024. godine, sa opcijom produžetka na treću godinu, navodi Parizijen.

Detaljnije, plata francuske zvezde je određena na 72 miliona evra bruto za svaku godinu ugovora, odnosno šest miliona evra bruto mesečno (2,7 miliona neto posle oporezivanja).

Ovome se dodaje bonus od 180 miliona evra bruto, koji je zagarantovan i koji će biti isplaćen u tri rate, piše list.

Na kraju, „Parizijen“ pominje i bonus za „vernost“ koji raste po godinama, pa će tako za prvu godinu dobiti 70 miliona evra bruto, za drugu 80 miliona, a za treću 90 miliona evra.

Kilijan Mbape
Kilijan Mbape; Foto: EPA-EFE/Yoan Valat

Ukupno, ako Mbape ostane u PSŽ-u do 2025. godine, dobiće 630 miliona evra bruto, što je veći iznos od do sada rekordnog koji je potpisao Lionel Mesi sa Barselonom (2017-2021) i koji je iznosio 555 miliona evra bruto za četiri godine.

I to nije sve, jer se ovom neverovatnom ugovoru dodaju i prihodi ugovora koje Mbape ima sa raznim sponzorima, podvlači „Parizijen“.

Po navodima magazina Forbs (Forbes), ti sponzorski ugovori vredni su 18,44 miliona evra.

Forbs je takođe zabeležio i skok Mbapeove plate tako što je napadača PSŽ-a ove sezone rangirao kao najplaćenijeg fudbalera na svetu, ispred Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera

Komentari

Svi komentari (0)