Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Čelnici Evertona šokirani su ponašanjem mladog fudbalera Mojzea Kena (20) koji je prekršio pravilo o okupljanju tako što je u subotu uveče napravio veliku žurku u svom stanu.

Čelnici Evertona su njegovo ponašanje osudili neprihvatljivim, posebno što su fotografije sa žurke dospele i na društvene mreže i sva je prilika da će ga kazniti.

Igrač za čiji dolazak je Everton platio Juventusu 30 miliona evra, ima nedeljnu platu od 60.000 evra.

Ken je prijateljima slao snimke sa žurke u snapčat grupi, a saznaje se da je tamo bilo i nekoliko plesačica koje su bile specijalno pozvane za tu priliku.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni koji su bili svedoci događaja kažu da je to bila „divlja žurka“ i da je mladi fudbaler prednjačio u zabavljanju.

Everton je izdao saopštenje u kojem najoštrije osuđuje ponašanje fudbalera.

„Svi smo šokirani po saznanju o incidentu čiji akter je bio naš fudbaler koji je ignorisao uputstva Vlade Velike Britanije i kluba u odnosu na pandemiju koronavirusa. Jako smo razočarani ponašanjem igrača i jasno smo mu stavili do znanja da je tako nešto neprihvatljivo“.

Klub sa „Gudisona“ potom dodaje i ovo:

„Everton je redovno ukazivao na važnost poštovanja uputstava koje daju vlada i nadležne institucije, uključujući tu i prava ponašanja kod kuće i van nje. Kroz seriju zvaničnih obaveštenja informisali smo o svemu tome osoblje u klubu, uključujući tu i igrače. Sjajni ljudi iz Nacionalne zdravstvene službe zaslužuju veliko poštovanje za napor i žrtvu, a najbolji način da im se ukaže isti taj respekt je da uradimo sve što je moguće da bi smo ih zaštitili“, poručuju iz uprave Evertona.

Ken nije jedini igrač koji je pravio žurke u vreme pandemije u Velikoj Britaniji. Istu stvar uradio je i vezista Aston Vile Džek Griliš koji je bio na žurci kod bivšeg klupskog kolege Rosa Mekormaka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar