Foto; EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su na "Parku Prinčeva" Bordo rezultatom 4:3 u meču 26. kola Lige 1, a susret je obeležio Edinson Kavani, koji je za "svece" stigao do jubilarnog 200. pogotka.

Bordo je šokirao publiku u Parizu u 18. minutu, kada je posle kornera mrežu Serhija Rika pogodio Hvang. Nije se dugo čekalo na odgovor PSŽ, s obzirom na to da je maestralni Urugvajac Kavani samo sedam minuta kasnije anulirao prednost gostiju. Bio je to gol za istoriju, čak 200. gol koji je ubitačni napadač postigao za Pari Sen Žermen. Na taj način Urugvajac je postao jedini igrač PSŽ koji je dobacio do magične cifre.

Već do kraja prvog poluvremena viđena su još dva pogotka. Prvo je Markinjos ramenom doneo prednost Parižanima, da bi Riko neshvatljivom, početničkom greškom, prilikom ispucavanja pogodio Pabla u koleno i lopta je završila iza njegovih leđa.

PROČITAJTE JOŠ

Nastavak je doneo podjednako efikasan i uzbudljiv meč na Parku Prinčeva. Ponovo se u glavnoj ulazi našao brazilski defanzivac Markinjos, koji je pogodio za 3:2 u 63. minutu. „Pojavio“ se u Parizu i do tog trenutka „nevidljivi“ Kilijan Mbape i povisio na 4:2. Konačnih „sedam plus“, kladioničarskim rečnikom“, postavio je rezervista Pardo, golom u 83. minutu za Žirondince.

Domaćin je u u sudijskoj nadoknadi ostao sa igračem manje, nakon što je Nejmar besno reagovao, zaradivši drugi žuti karton. S druge strane, nekadašnji „zlatni orlić“ Vukašin Jovanović odgledao je meč s klupe gostiju.