Foto: EPA-EFE/Alex Grimm / POOL

Kadrovski problemi zbog koronavirusa i povreda muče sve ekipe u ovoj sezoni Lige Evrope u grupi L, u kojoj je Crvena zvezda.

Nije izuzetak ni priprema za meč Crvena zvezda – Hofenhajm, u kom će Dejan Stanković i Sebastijan Henes imati mnogo problema da sastave konačnih 11 koji će početi utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ

U Crvenoj zvezdi neće biti Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, pa će Gelor Kanga morati da preuzme lidersku ulogu u potpunosti na ovom meču. Milan Rodić se tek oporavio od koronavirusa i sigurno se sa njim neće rizikovati u preranom povratku, a sličan problem ima i Aleksa Vukanović, koji je obavio veliki deo posla protiv Genta u Belgiji, prihvativši teret defanzivnih uloga.

Do poslednjeg trenutka se nije znalo da li je pozitivan na koronu, na kraju je dobio negativan test, ali se nije uigravao i nije trenirao, pa ostaje samo kao rezervna opcija za ulazak u igru sa klupe.

Sa druge strane, spisak odsutnih je daleko duži – nema Adamjana, Bičakčića, Bruna Larsena, Hubnera, Kaderabeka, Belfodila i Stafilidisa, pa su i nemački mediji bili u nedoumici kada su predviđali sastav.

Kiker tako predviđa da će Henes izvesti postavu Bauman – Bogarde, Nortvajt, Fogt, Skov – Rudi, Gaćinović, Gajger, Baumgartner – Dabur, Klaus, a treba imati u vidu da šansu može dobiti i prvi strelac Andrej Kramarić, odnosno Samaseku ili Grilič.

U Zvezdi, Stanković bi još jednom improvizovao sa selidbom Degeneka na bekovsku poziciju, pa bi defanzivna četvorka izgledala kao u Belgiji.

Uz to, vraća se Sanogo, na boku bi šansu mogao da dobije i Srđan Spiridonović, koji je bio starter u Nemačkoj – tako bi postavu činili Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Degenek – Sanogo, Nikolić, Spiridonović, Kanga, Ben – Falčineli.

U prvom meču, formacije su izgledale drugačije.

Hofenhajm: Bauman – Rudi, Poš, Fogt, Akpoguma, Sesenjon – Grilič, Baumgartner, Gaćinović – Dabur, Belfodil

Crvena zvezda: Borjan – Degenek, Milunović, Eraković – Rodić, Nikolić, Sanogo, Gajić, Spiridonović, Katai – Falčineli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar