Foto: Dragan Tešić

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Ararat na Kipru 2:1, a trijumf šampiona Srbije potpisali su raspoloženi Aleksandar Katai i Dijego Falčineli.

Milan Borjan – 7

Golman crveno-belih bio je koncentrisan, odlično je pratio igru i pravovremeno reagovao. Dva puta je istrčavanjima sprečio potencijalne pretnje rivala, a odličnom reakcijom je otežao posao ekipi Ararata kod gola.

PROČITAJTE JOŠ

Milan Gajić – 6,5

Dobar u defanzivi, ali je mogao više u napadu. U završnici susreta, ulaskom Gobeljića, prekomandovan je na desno krilo na kojem je takođe odradio posao.

Radovan Pankov – 6

Sa Degenekom lako ispao i poklonio kontru rivalu u osmom minutu. Bio je siguran kod dugih lopti koje je rival slao pred gol Borjana, ali je utisak pokvario zakasnivši da reaguje kod gola Ararata.

Miloš Degenek – 6,5

U prvom poluvremenu je dao loptu rivalu u noge i poklonio polukontru koja srećom nije kažnjena. Tokom ostatka utakmice bio je na visini zadatka.

Milan Rodić – 6,5

Ponovo je igrao rovit jer je jedina opcija na levom boku. Uprkos vidnom umoru koji je uticao i na grčeve u završnici, bio je na zadovoljavajućem nivou.

Veljko Nikolić – 6,5

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Prosečna partija mladog veznog igrača. Nedostajali su njegovi lucidni pasovi. Morao je duel na Kipru bolje da iskoristi i skrene pažnju internacionalnih skauta.

Gelor Kanga (do 65. minuta) – 6

Skroman. Dva puta je tokom prvog poluvremena oprobao šut sa distance, ali nije pogađao okvir gola. Ostalo je zabeleženo i lucidno proigravanje Ivanića koje nije ukrašeno pogotkom.

El Fardu Ben (do 81. minuta) – 6,5

Prosečna partija Zvezdinog ofanzivca. Imao je nekoliko zapažeih poteza od kojih najbolji u prvom poluvremenu kad je pronašao usamljenog Kataija na drugoj stativi.

Ipak, povratnik u Zvezdu dodavanje nije pretočio u gol.

Mirko Ivanić – 7

Bio je raspoložen. Pretio i proigravao. Odličnu igru ulepšao je sjajnom asistencijom sa desnog boka za drugi gol Zvezde.

Mogao je u 66. minutu da upotpuni izdanje golom, ali je Čupić krajnjim naporima loptu prosledio u korner. Imao dve šanse, asistirao za drugi gol.

Prilično namučio Čupića u 66. minutu udarcem u bliži ugao.

Aleksandar Katai do 77. minuta – 7,5

Ponovo je pokazao magiju koju poseduje i potvrdio da igra Zvezde u velikoj meri zavisi od njegovog raspoloženja. Nanizao je četiri čuvara i potom postigao gol koji je sa igrača crveno-belih skinuo neverovatan teret.

Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Dijego Falčineli – 7

Pokazao je da je igrač koji potezom može da napravi prevagu. Prvi put kad je glavom proigrao Ivanića, a potom i golom za 2:0.

Na mestu na kojem je pre dve nedelje bio jedan od tragičara, izrastao je u igrača među najzaslužnijim za pobedu nad Araratom i crveno-belu evropsku jesen.

Izmene:

Njegoš Petrović od 65. minuta – 6,5

Odradio je posao zbog kojeg je ušao u igru. Držao je povezane redove crveno-belih, ali nije uspeo da zakrpi rupu koju je ostavio Pankov kod gola Jermena.

Željko Gavrić od 77. minuta – neocenjen

Nije imao dovoljno vremena da se pokaže u pravom svetlu.

Marko Gobeljić od 81. minuta – neocenjen

Prekratko bio na terenu da bi ostavio konkretan utisak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar