Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda se pobedom nad Araratom rezultatom 2:1 plasirala u grupnu fazu Lige Evrope, a prvi utisak šefa stručnog štaba Dejana Stankovića bio je taj da je sportski cilj ispunjen.

„Čestitam svim igračima, njima idu zasluge za to što četvrtu godinu u nizu učestvujemo u kontinentalnom takmičenju. Može da se povede priča da li smo igrali dopadljivo ili ne, ali to sada nije toliko važno, jedino je bitno to da smo ponovo u Evropi i da ćemo igrati grupnu fazu takmičenja u kom ćemo imati priliku da se oprobamo sa boljima, da se takmičimo, da se nadigravamo, da napredujemo“, poručio je Stanković posle meča.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Crvene zvezde morao je da pravi prinudne izmene u drugom poluvremenu.

„Veliki je pritisak kada se igra samo jedna utakmica. Pobedom smo skinuli teret i dobro se osećam zbog toga. Imali smo i prinudne izmene, pa je Kanga izašao zbog problema sa ložom, a Ben preventivno. Možda smo u poslednjih petanest minuta malo zastali, ali sada imamo vremena da radimo u miru, jer smo ulaskom u Ligu Evrope, ponavljam, ostvarili sportski cilj“, ponosan je na svoju ekipu Stanković.

U trenutku kada je Crvena zvezda u potpunosti mogla da prelomi utakmicu, dešava se da se iz Falčinelijeve šanse otvara kontra za domaće koji su smanjili rezultat i uveli meč u neizvesnost.

„Mogli smo tada da rešimo pitanje pobednika, ali šta je tu je. Katai i Falčineli su postigli golove, ali zasluge idu celoj ekipi. Imamo sad vremena da radimo u miru, čeka nas nova utakmica već u nedelju, a onda ide reprezentativna pauza, pa večiti derbi“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare