Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Juventusove zvezde Miralem Pjanić, Gonzalo Iguain i Sami Kedira, samoinicijativno su napustili karantin i Italiju, otkrio je advokat Rinaldo Romaneli.

On je u razgovoru za list „Korijere Delo Sport“ najoštrije osudio takvo ponašanje Juventusovih fudbalera, pre svega zbog činjenice da je „stara dama“ jedan od timova koji su direktno pogođeni virusom.

PROČITAJTE JOŠ

I zaista je neverovatno kako su se Pjanić, Iguain i Kedira drznuli da posle sedam dana izolacije, umesto predviđenih 14, napuste „čizmu“.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine navodno je viđen u Luksemburgu, tamo se sklonio. Iguain je otputovao u Argentinu jer mu je majka bolesna, dok je Kedira u Nemačkoj.

„Ruganijevi saigrači morali su da budu u karantinu 14 dana. Ne do 14 dana. Nema tu izuzetaka, osim u nekim specifičnim slučajevima. Ova situacije je zbunjujuća i zabrinjavajuća. Karantin je predviđen da traje 14 dana, tako nalaže dekret ministarstva zdravlja od 21. februara. Ovde nema gledanja kroz prste. Što se tiče „dobrovoljne izolacije“, to pravno ne postoji nigde. Postoji samo sistem samoizolacije ljudi iz crvenih zona i karantin sa aktivnim nadzorom za ljude koji su bili u kontaktu sa zaraženima“, rekao je advokat Romaneli.

Sva trojica su navodno dobila dozvolu kluba, ali to nije dovoljno i ne opravdava njihov postupak.

Na Tviteru se oglasio i rođeni brat Gonzala Iguain, koji je zamolio javnost za privatnost i razumevanje.

„Naša majka je veoma bolesna. Četiri godine to traje i ona nastavlja svoju bitku“, tvitovao je manje poznati Iguain, a preneli italijanski mediji.

Narednih dana biće poznato sa kakvom će se kaznom suočiti tri Juventusove zvezde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram