Papu
Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Kapiten Atalante Papu Gomes je govorio o činjenici da su fudbalske utakmice igrane u momentima kada se širio koronavirus.

Zaraza je ostavila katastrofalne posledice na Bergamo, a sumnja se da je meč osmine finala Lige šampiona protiv Valensije u Milanu bio okidač za razvoj epidemije.

PROČITAJTE JOŠ

„Prvi slučaj je bio Ezekjel Garaj, ali je on bio povređen i nije igrao protiv nas. Posle revanš utakmice krenulo je redom… Mnogi su se razboleli, uključujući i igrače koji su igrali protiv nas. Sada svi čekamo, da vidimo da li ćemo i mi dobiti simptome“, naveo je Gomes.

On je istakao da je bila užasna odluka dozvoliti da se igraju utakmice između Atalante i Valensije.

„U tom momentu, trenutku prve utakmice u Milanu, nije bilo mnogo slučajeva, a niko nije imao pravu ideju šta taj virus zapravo radi. Niko nije znao do koje dimenzije sve ovo može da naraste“, istakao je Gomes.

Kako je dodao, u jednom trenutku se sve promenilo u Italiji.

„U Španiji? Ništa, otišli smo u Valensiju, bez kontrola, opušteno… Sada je to druga država u Evropi po broju zaraženih“.

Utakmica odigrana u Milanu je okarakterisana kao „biološka bomba“ i pretpostavlja se da je svih 45.000 gledalaca tog meča zaraženo.

„To je bio istorijski dan za Atalantu, nešto neverovatno. Atmosfera je bila luda, prva utakmica u nokaut fazi Lige šampiona…“, zaključio je Gomes.

Najbolje za sve bi bilo da se taj meč uopšte i nije odigrao… Ovako… Posledice su katastrofalne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram