Oliver Kan
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

U Bajernu u ovom trenutku ne cvetaju ruže. Daleko od toga, najtrofejniji nemački klub pokušava da zakrpi sve rupe na brodu koji tone. Onda je Manuel Nojer uzeo sekiru i počeo mahnito da udara po drvenom podu.

Bajern je odlučio da krajem januara otpustio Tonija Tapalovića koji je od leta 2011. godine bio trener golmana, a nije se očekivalo da će ovo do te mere pogoditi klub.

PROČITAJTE JOŠ

Deluje da ni u Bajernu nisu shvatali koliko je Tapalović bio blizak sa Manuelom Nojerom kog je ovo posebno pogodilo. Golman Bajerna je čak i kum Toniju, sinu Tapalovića.

Nojer je u velikom intervjuu za „The Athletic“ otkrio do koje mere je bio razočaran kada je čuo da je Tapalović bivši.

„Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovom otkazu u me obavestili klupski zvaničnici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je takođe bilo iznenađenje. Nisam razumeo što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri. Kao da mi je netko iščupao srce“, rekao je Nojer.

Nije se dugo čekalo da Oliver Kan, predsednik Bajerna, odgovori slavnom golmanu. Osudio je ovakve napade, ali čak i zapretio sadašnjem čuvaru mreže Bavaraca (koji doduše zbog povrede na skijanju neće braniti do kraja sezone).

„Ono što je Manuel rekao o Tapalovićevom odlasku nije dobro za njega kao kapitena, a ne predstavlja ni vrednosti Bajerna. Osim toga, takve izjave dolaze u potpuno pogrešno vreme jer trenutno pred nama imamo niz jako bitnih utakmica“, bila je prva poruka. To je bilo tek zagrevanje.

Usledila je i pretnja.

„Nojer je lično pogođen, morate to da razumete do određene mere. Znali smo to čim smo mu saopštili odluku, nije je sjajno primio. Sličnu situaciju sam prošao 2004. u nemačkoj reprezentaciji. Sep Majer se osetio izdan od Saveza i otišao je. Bio sam razočaran i ljut, ali sam znao da je prioritet ekipe zajednički cilj. To mi je bilo važnije od ličnih osećanja. I zato nisam javno istupao. Manuel je uradio suprotnu stvar. Imaćemo vrlo ozbiljan razgovor o tom potezu.“

BONUS VIDEO Pariz dočekao vicešampione sveta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare