Kandidat za predsednika Barselone bi da vrati Gvardiolu

Fudbal 29. okt. 202017:04
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Julian Finney

Viktor Font, kandidat za predsednika Barselone, rekao je da želi da vrati trenera Pepa Gvardiolu i da ne sumnja da će fudbaler Lionel Mesi ostati u klubu ako uprava napravi ozbiljan i konkurentan projekat.

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu podneo je ostavku u utorak, zajedno sa upravom, uoči referenduma koje su tražili članovi kluba, kako bi mu izglasali nepoverenje sledećeg meseca.

PROČITAJTE JOŠ:

Više od 20.000 članova kluba potpisalo je peticiju za održavanje referenduma, a nezadovoljstvo je krenulo pošto je najbolji fudbaler Lionel Mesi zatražio da napusti klub, u sred velike krize u kojoj se nalazi Barselona.

PROČITAJTE JOŠ: Barsa je pokušala da bude duhovita – dok nije odgovorio Juve

Font je u izjavi za „Skaj“ rekao da planira da vrati slavne dane u klub.

„Zamena najbolje generacije koju je fudbalski svet ikada video, a verujem da smo je imali poslednje decenije, je veliki izazov. Posebno u vreme kada je konkurencija intenzivna i kada su mnogi klubovi u vlasništvu moćnih.
Fudbalskom klubu Barselona su takodje potrebna znatna ulaganja u obnovi stadiona, a sve to u svetu koji je pogođen jednom od najvećih kriza ikada“, naveo je on.

„Jasno je da nam je potreban vrlo čvrst plan za suočavanje sa ovim izazovima i to je ono što smo radili u poslednjih nekoliko godina. Nameravamo da izgradimo vrlo jak i konkurentan projekat i imamo veliku sreću što smo u Barseloni nasledili stil igre koji je Johan Krojf usađivao tokom organizacije. A većina najboljih profesionalaca koji znaju o tom stilu su takođe i navijači koji vole klub – Pep Gvardiola, Ćavi, Inijesta, Pujol“, dodao je Font.

On je za njih naveo da su legende koje vole Barselonu i da ih treba vratiti u klub.

„Moramo da ih vratimo kako bismo osigurali da ćemo imati vrlo konkurentan projekat. Jedina stvar koju Mesi mora da zna je da je on deo konkurentnog projekta koji teži osvajanju Lige šampiona. Ne sumnjamo da ćemo, ako uspemo da preuzmemo kormilo fudbalskog kluba Barselona, to uspeti da ostvarimo (da Mesi ostane)“, rekao je Font.

Gvardiola je 2012. godine napustio Barselonu, sa kojom je osvojio 14 trofeja, od kojih tri šampionske titule i dva trofeja u Ligi šampiona. On je u 247 utakmica ostvario 197 pobeda.

Gvardiolin ugovor sa Mančester sitijem ističe na leto.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar