Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Fudbaler Herte Salomon Kalu rekao je da će povratak fudbalu dok još postoje pitanja u vezi sa koronavirusom biti čudan, pošto je fudbal kontaktni sport.

Mnogobrojne evropske lige prave planove za nastavak takmičenja, a fudbaleri se pitaju kako će to izgledati.

Fudbaler Mančester sitija Serhio Aguero rekao je da su mnogi igrači uplašeni zbog moguće zaraze jer imaju decu i porodice.

„Ne plašim se, ali mislim da će biti pomalo čudno to što ćemo igrati, a nećemo smeti da imamo kontakt sa protivničkim ekipama, pošto ćemo jednostavno morati da ga imamo. Kako ćete igrati protiv suparnika i očekivati pobedu kada jedva da ćete imati kontakt? Fudbal je sport kontakta. Morate ga imati i vrlo sam radoznao da vidim kakva će pravila biti kada se vratimo utakmicama“, rekao je Kalu za „Bi Bi Si“ (BBC) Afrika.

PROČITAJTE JOŠ:

Spekulisalo se da će se takmičenje u Bundesligi nastaviti 9. maja, ali je taj datum pomeren. Uprava lige i klubovi žele što pre da nastave, ali će konačnu odluku doneti Vlada.

Do kraja lige ostalo je još devet kola.

Kalu, koji je igrao u Premijer ligi za Čelsi od 2006. do 2012. godine, rekao je da je zdravlje najvažnija stvar.

„U fudbalu možemo da uživamo i da igramo najbolje samo ako smo zdravi i u dobroj formi. Verujem da će preuzeti sve mere bezbednosti, da se vratimo i ponovo zaigramo. Ne znam kako će to da ostvare pošto moramo da putujemo da bismo igrali, moramo da budemo u hotelima na gostovanjima. Jedva čekam da vidim kako će to izgledati. Radoznao sam“, naveo je Kalu.

On je rekao da u Herti poštuju mere obaveznog distanciranja na treninzima i da je 24 igrača na terenu podeljeno u tri grupe po osam.

„Trudimo se da održavamo distancu, ali ne znam koliko ćemo to uspeti pošto svakako moramo da imamo neki kontakt ako želimo da igramo fudbal“, naveo je Kalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar