Nacionalni stadion
Nacionalni stadion. Foto: Ministarstvo finansija

Gradnja verovatno neće trajati manje od dve i po godine.

Ministar finansija Siniša Mali kaže da će izgradnja Nacionalnog stadiona početi do kraja 2023. O tom stadionu se priča bar pet, šest godina unazad, a predstavnici vlasti u Srbiji su najavljivali da će naša zemlja konkurisati za najveća fudbalska takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, do sada od stadiona nije bilo ništa, osim što je poznato da će lokacijski biti smešten u Surčinu. Mali kaže da će odmah prekoputa stadiona biti izgrađen i novi Ekspo centar.

„Već se pravi kamp i radnici su tamo i očekujemo u narednih desetak, petnaestak dana da će i konkretni radovi da krenu. Sada se nasipa zemlja, dovodi se trafostanica, kanalizacija, vodovod i sve što je neophodno, i očekujem da ćemo do kraja godine krenuti u izgradnju stadiona i tog novog Ekspa“, rekao je Mali za Tanjug.

Stadion će zauzimati površinu od 32 hektara, a kapacitet bi trebalo da bude oko 55.000 mesta, uz mogućnost dodatnih i privremenih mesta zbog ispunjavanja kriterijuma koje propisuju FIFA i UEFA za velike i značajne fudbalske događaje.

Prema procenama, Nacionalni stadion trebalo bi da bude završen do početka ili polovine 2026. godine.

Početak njegove izgradnje odložila je pre nekoliko godina i pandemija koronavirusa, a poslednjih godina je procena o krajnjem trošku drastično porasla, pa su procene isprva govorile oko 250 miliona evra, a u januaru ove godine je procenjeno da će koštati čak 540 miliona evra.

BONUS VIDEO: Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare