Foto: StarSport

Fudbaleri Rada "hit" su proleća u Superligi zahvaljujući pobedama nad polufinalistima Kupa Srbije, u borbi za opstanak.

PROČITAJTE JOŠ

Građevinari već godinama vešto izbegavaju ispadanje iz Superlige, prošle godine su bili pretposlednji, ali je korona učinila svoje i došlo je do „solomonskog rešenja“ da se proširi ionako glomazna liga, sa 16 na 20 učesnika.

Rad je u vreme prekida lige bio pretposlednji sa 15 bodova, gora je bila samo Mačva sa 13 bodova, ali je Rad umesto ispadanja dobio novo društvo novih klubova.

Godinu dana pre toga, Rad je u plej-autu bio na ivici, posle podele bodova i žestoke borbe, imao je 23 boda, koliko i Dinamo iz Vranja, koji je ipak morao u baraž zbog slabije statistike, a i tu je ispao od Inđije.

U sezoni 2017/2018, koja je ovoj prethodila, Rad je na kraju ligaškog dela bio zakucan za dno sa 21 bodom, ali je u plej-autu uspeo da dođe do opstanka, u niži rang su otišli Javor i Borac.

Rad je najviše na ivici bio upravo u sezoni 2018/2019, kada je remijem protiv Zemuna izborio opstanak i poslao Dinamo u baraž.

Ove godine, situacija je malo komplikovana, upravo zbog preglomaznog formata.

Šest ekipa ide u niži rang, Rad je najbolje kotirani klub u zoni ispadanja sa 33 boda, ali mora da prestigne Novi Pazar, koji je 14. sa 36 bodova.

Ipak, poseban fenomen je što je Rad pobedio ekipe iz vrha, polufinaliste Kupa. Prvo je pao Radnik sa 2:0, zatim i Vojvodina identičnim rezultatom.

Protiv ekipa svog ranga, Rad se nije proslavio, poražen je od Inđije sa 1:0 i remizirao je sa Javorom 1:1.

Upravo ova dva meča sa Radnikom i Vojvodinom našli su se pod lupom UEFA, prema pisanju dnevnog lista „Danas“.

Pre meča Rad – Radnik, Kruševljani su se prvi zapitali zašto ovog meča nema u ponudi brojnih kladionica, a tamo gde ga je bilo, Rad je imao malu kvotu iako igra protiv hita prvenstva, koji je u meč ušao sa nizom od pet utakmica bez poraza.

Surduličani su vezali četiri pobede, nad Javorom, Novim Pazarom, Inđijom i TSC-om, onda su otkinuli bod Vojvodini (2:2), pa je usledio fijasko na Banjici.

Kada pogledate momente sa meča Rad – Vojvodina, sve govore komentari na jutjubu, najviše sledeći: „Kada bi iz Superlige Srbije ispadalo 19 ekipa, Rad bi bio prvak države“.

Jedno je sigurno, čeka nas još „zanimljivih“ mečeva jer je ostalo čak sedam kola do kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar