Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbalski klub Milan deveti je od 12 koji se povlači iz reda osnivača Superlige Evrope, a ubrzo posle njega se i Juventus oglasio saopštenjem.

„Rosoneri“, za razliku od ostalih osam klubova koji su odustali do sada, nisu decidno naveli da se povlače iz takmičenja, već da su „poslušali glas navijača širom sveta“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj glas je bio prilično jasan, pošto su fanovi odasvud protestovali, neki na internetu, neki i ispred stadiona, što se njihovi klubovi otuđuju i odlaze za većim novcem.

„Prihvatili smo pozivnicu da učestvujemo u projektu Superlige sa iskrenom namerom da napravimo najbolje moguće evropsko takmičenje za navijače širom sveta i u najboljem interesu našeg kluba i njegovih navijača. Promena nikad nije laka, ali je evolucija neophodna za progres kroz decenije. Međutim, glasovi i brige navijača širom sveta su jasno izraženi o Superligi, a Milan mora da razume za mišljenja onih koji vole ovaj divni sport“, navodi Milan u saopštenju.

„Rosoneri“ su svoje objašnjenje donekle „zamutili“ rečenicom gde kažu „nastavićemo da radimo naporno kako bismo kreirali održivi model fudbala“.

Englezi su dan ranije jasno istakli „povlačimo se iz svega što ima veze sa Superligom“, Italijani su to formulisali drugačije i napomenuli da će nastaviti da traže način kako da dobiju više novca od onoga što trenutno dobijaju od UEFA takmičenja.

Napominjemo, odmah posle Milana se i Juventus oglasio saopštenjem, nešto pre 14 časova u sredu popodne. „Stara dama“ je postala i treći klub iz Italije koji se povukao iz Superlige, tako da su sada u njoj ostali samo Real Madrid i Barselona.

Iz tabora torinskog kluba ostaju uvereni da je Superliga legalno validan i legitiman projekat, ali priznaju da „sadašnji trenutak nije pravi i postoje veoma ograničene šanse da on zaživi u originalno zamišljenom obliku“.

Tako je deset od 12 klubova priznalo poraz u „trodnevnom ratu za fudbal“ u kom su se pritisak UEFA i FIFA, ali i navijača ispostavili kao preveliko breme za fudbalske gigante.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar