Foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovo bi stvarno bila transfer bomba

Sergej Milinković Savić, vezista Lacija i reprezentacije Srbije, već nekoliko prelaznih rokova unazad glavna je tema u taborima mnogih evropskih giganata, a trenutno se za njegove usluge najviše interesuje Juventus.

PROČITAJTE JOŠ:

Mateja Kežman, Sergejev agent, navodno je bio na pregovorima sa čelnicima Lacija i Juventusa, gde se raspitivao o uslovima za svog klijenta.

U Laciju je Klaudi Lotito poznat kao tvrd pregovarač, pa je Sergeju ponuđena plata od oko 5.000.000 evra na godišnjem nivou, dok bi za njegov transfer klub tražio najmanje 100 miliona evra.

Međutim, u priču je ozbiljno uključen Juventus koji je spreman da Sergeju ponudi platu od sedam miliona, što je isto koliko trenutno ima Adrijen Rabio kome na leto ističe ugovor sa „starom damom“.

Veliku ulogu u pregovorima mogao bi da odigra i naredni Mundijal u Kataru na kom će Sergej pokazati kvalitet, a onda popričati pre svega sa ljudima iz Lacija o svojoj budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da je u martu ove godine selektor Srbije Dragan Stojković Piksi rekao da bi Juventus mogao da bude idealna destinacija za Sergeja.

„Rekao bih mu da ide u Juventus. Zato što je Juventus institucija. I pre svega zato što Dušan Vlahović već igra za Juventus. I meni bi bilo lakše, dovoljno bi mi bilo da pratim samo jedan meč da vidim obojicu. Šalu na stranu, Sergej je savršen igrač za Alegrijev tim. Gledam sve utakmice Juventusa i nedostaje vezista kao što je Milinković Savić. Sergej ima stas, asistencije, golove, dobro poznaje italijansku ligu. Međutim, navijam da pređe u Juventus, ali to nije na meni. Namere Anjelija i Lotita će se računati“, rekao je Piksi.

Sergeju ugovor sa Lacijom ističe u junu 2024. godine, a njegova tržišna vrednost prema „Transfermarktu“ je trenutno 60 miliona. Ipak, izvesno je da ga Lacio neće pustiti za manje od 100, možda čak i 120 miliona evra.

Za srpskog vezistu interesovanje je pokazao i Arsenal, dok se u priču nedavno uključio i Čelsi, ali je pitanje da li su londonski plavci spremni da uplate pomenute svote novca.

Sergej je ove sezone odigrao 20 mečeva za klub, a postigao je pet golova i ima sedam asistencija.

BONUS VIDEO Imperator, mađioničar, lucidni veseljak, srpsko čudo vidi brže nego obični ljudi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare