Foto: EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Čelnici prvaka Italije Juventusa žele da zadrže reprezentativca Portugala Kristijana Ronalda do kraja karijere i otuda mu spremaju novi ugovor.

Ronaldu sadašnji ugovor važi do juna 2022. godine i ideja je da mu se da produžetak od još dve godine, što znači da bi u dresu „bjanko-nera“ bio do juna 2024.

Ronaldo je u februaru proslavio 35. rođendan i u odličnoj je formi, te su čelni ljudi kluba ubeđeni da on može da na najvišem nivou igra barem još četiri godine.

Ipak, Ronaldo neće ostati tek tako u Juventusu, pa su u stručnom štabu svesni da će morati da naprave izvesne korake kako bi do toga i došlo.

Veruje se da klub želi da dovede još jednog, znatno mlađeg napadača, koji bi se donro uklopio u stil igre Ronalda i činio jak tandem.

Na meti su Timo Verner iz Lajpciga, Gabrijel Žezus (Mančester siti), Hari Kejn (Totenhem) i Mauro Ikardi (PSŽ).

Čini se da je Ikardi najverovatnija opcija, pošto je i ranije bio na meti Stare Dame. Kako je trenutno nezadovoljan situacijom u Parizu, lako može da se dogodi da na leto promeni sredinu.

Uz to, Juventus će morati da predloži Ronaldu i dalje visoku platu, koja iznosi 31 milion evra godišnje, jer je verovatno da on ne bi prihvatio smanjena primanja u poslednje dve godine ugovora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram