Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Juventusa pobedili su Inter iz Milana na stadionu "Đuzepe Meaca" u prvom meču polufinala Kupa Italije i napravili su veliki korak ka borbi za trofej sa 2:1.

Torinski crno-beli su do pobede došli preokretom nakon što je Inter poveo. Vodeći gol za „neroazure“ postigao je Lautaro Martinez u devetom minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Njemu je asistirao Nikolo Barela. Munjevita kontra krenula je iz odbrane, Barela je istrčao odlično na desnoj strani i odande uputio centaršut po zemlji.

Spreman je bio Martinez koji je u kaznenom prostoru pucao nisko iz prve. Iako udarac nije delovao obećavajuće, Đanluiđi Bufon je kiksnuo, šut je prošao a Inter je poveo 1:0.

Međutim, već do poluvremena, sve se okrenulo u korist Juventusa i ispostaviće se da će „stara dama“ već do pauze reći poslednju reč.

Kristijano Ronaldo je izjednačio sa penala u 26. minutu. Jedanaesterac je skrivljen posle duela u kom su bili Huan Kvadrado i Ešli Jang.

Kvadrado je pao, sudija Kalvareze je posle gledanja VAR snimka procenio da je to dovoljno za najstrožu kaznu koju je Ronaldo pretvorio u pogodak za 1:1.

Igrao se 35. minut kada je Juventus preokrenuo. Bastoni je pogrešio, on i Handanović se nisu dobro razumeli, Ronaldo je to još jednom kaznio i drugim golom stavio tačku na meč.

Juventus je poveo sa 2:1, a mogao je i do trećeg gola u 55. minutu kada je Handanović odbranio šut koji je uputio Bernardeski.

Samo dva minuta kasnije, umalo je bilo i 2:2 kada je Demiral spasao svoju mrežu, da bi Darmijan u 70. minutu dao šansu Bufonu da se istakne i iskupi za grešku.

Điđi je to uradio, Inter je bio sve bolji, pa je pitanje da li bi golman Juvea odbranio i udarac Martineza iz 72. minuta da je ovaj bio precizan.

Međutim, posle još nekoliko izmena i poduže nadoknade vremena ispostavilo se da su to poslednja uzbuđenja i da Juventus u revanšu za nedelju dana ima gol prednosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare