Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Fudbaleri Atalante remizirali su sa Juventusom u veoma uzbudljivom meču 12. kola Serije A 1:1 na Alijanc stadionu u Torinu.

Juventus je vodio, Atalanta stizala, ali su oba tima tokom 90 minuta igrala veoma atraktivan fudbal i imali su svoje šanse za pobedu.

PROČITAJTE JOŠ:

Strelac za torinski tim bio je Federiko Kijeza u 29. minutu, dok je fantastičnim golom za Atalantu izjednačio Remo Frojler u 57. minutu.

Juve je od starta bio nešto bolji i angažovaniji i pitanje je kako bi se meč završio da je već u 12. minutu poveo iz akcije u kojoj se propisno obrukao Alvaro Morata.

On je dobio pas iz sredine posle kog je ostao sam sa Kristijanom Ronaldom pred golmanom Atalante, Pjerluiđijem Golinijem i kiksnuo je.

Probao je da doda Ronaldu loše, još lošije je šutirao petom kada mu se lopta vratila i Atalanta se spasila.

Crno-beli su poveli u 29. minutu kada je Kijeza ispalio snažan udarac sa dvadesetak metara i Golini nije mogao ništa da uradi.

U međuvremenu je svoje šanse imao i Duvan Zapata, ali je Juventus ipak otišao na poluvreme sa 1:0.

U nastavku je Frojler pogodio u 57. minutu „bombu“ sa 25 metara, ali je Juventus samo tri minuta kasnije mogao do nove prednosti.

Kijeza je oboren u šesnaestercu gostiju i Kristijano Ronaldo je namestio loptu na „kreč“. Golini je pročitao gde će Ronaldo šutirati i odbranio mu je.

Morata je potom izbio sam ispred Golinija i u padu je odbranio, skidao je i opasne šuteve Ronalda, pa je Atalanta uspela da sačuva bod.

Domaćin sada ima 24 boda na trećem mestu Serije A, dok je Atalanta osmoplasirana sa 18 bodova.

Serija A, 12. kolo:

Juventus – Atalanta 1:1 (1:0)
Kijeza 29′ – Frojler 57

20.45 Fiorentina – Sasuolo

20.45 Đenova – Milan

20.45 Inter – Napoli

20.45 Parma – Kaljari

20.45 Specija – Bolonja

20.45 Verona – Sampdorija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar