Jurijen Timber, Foto: EPA-EFE/Olaf Kraak

Holandski fudbaler Jurijen Timber novi je igrač londonskog Arsenala, potvrdio je taj klub u petak popodne.

Timber ima 22 godine i igra na poziciji defanzivca, a Arsenal ga je platio Ajaksu 40 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tobdžije“ će time probati da pojačaju odbranu koja ih je prošle sezone koštala boljeg rezultata u Premijer ligi i ispuštenog prvog mesta.

Timber je već dugo navijač Arsenala, a pre pet godina je u jednom intervjuu već rekao da sebe za pet godina vidi u Engleskoj ili Španiji, dok je u Engleskoj izbor bio jasan – Arsenal.

Sada mu se taj san i ostvario, pa će nastaviti putem kojim je nekad išao njegov zemljak Denis Bergkamp, a u Londonu je dobio ugovor na pet godina, odnosno do leta 2028.

Jurijen je bio deo Ajaksove škole fudbala. Rođen je u Utrehtu 2001, a od 14. godine je u Amsterdamu, gde je 2018. potpisao prvi profesionalni ugovor.

Među seniorima je debitovao marta 2020. u meču protiv Herenvena, a formirao se uz Dušana Tadića kao kapitena „kopljanika“.

U kasnijim sezonama se nametnuo i kao jedan od reprezentativaca Holandije, pa je dobijao pozive i za Evropsko 2020. i za Mundijal u Kataru.

Timber će u Arsenalu nositi dres sa brojem 12, a i po dolasku u London je naveo da mu se dopada sve u vezi sa „tobdžijama“, od kulture i tradicije kluba do njegove navijačke baze.

„Uvek sam voleo da gledam kako Arsenal igra. Imao je klub velike fudbalere, ali način na koji igraju, stil, to sam uvek voleo. Imao sam to u sebi od malih nogu, ali su mi to nekako braća usadila“, rekao je Timber.

BONUS VIDEO: Kad postignete golčinu sa pola terena 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar