Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Nacionalni šampionati trebalo bi da budu završeni u julu, a onda bi se u avgustu nastavila i završila Liga šampiona.

Kako prenose španski mediji, predvođeni „Kadenom ser“, to je navodno dogovor između predstavnika UEFA i Evropske asocijacije klubova (ECA) po pitanju šta će biti s fudbalom posle pandemije koronavirusa.

Navodi se da bi vodeća nacionalna prvenstva trebalo da budu završena do kraja jula i tada se ne bi igrali mečevi evropskih klupskih takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Tek onda bi se, tokom avgusta, nastavile Liga šampiona i Liga Evrope. Ideja je da se odigraju preostale utakmice osmine finala i da osvajači trofeja budu poznati za dve nedelje!

E sad, ostaje otvoreno pitanje da li će se igrati svi mečevi četvrtfinala, polufinala i finala, ili bi umesto toga bilo organizavno nešto nalik završnom turniru.

Najverovatnije da će se posle osmine finala igrati samo po jedna eliminaciona utakmica na neutralnom terenu, umesto dve kao što je do sada bio slučaj. To je jedino rešenje kako bi osvajači Lige šampiona i Lige Evrope bili poznati nakon dve nedelje od nastavka sezone u pomenutim takmičenjima.

Foto: EPA-EFE/UEFA

Za sada je izvesno da će se igrati bez prisustva publike, kao i da proglašenje nacionalnih prvaka neće biti moguće bez odigravanja preostalih utakmica.

Uvek dobro obaveštena „Kadena ser“ dalje objašnjava i posledice koje se tiču naredne sezone. Planirane su tri nedelje pauze nakon završetka aktuelne, pa bi sezona 2020/21. mogla da počne u septembru.

Trenutno ostaje nejasno kako će se igrati kvalifikacije za LŠ i LE…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar