Foto: EPA-EFE/Joedson Alves

Samo dan pošto je njegov prijatelj Mario Verisimo (80) preminuo kao prva žrtva koronavirusa u Portugaliji, trener Flamenga Žorž Žezus (65) dobio je "blago pozitivne" rezultate, kako je naveo brazilski klub.

Ova vest zabrinula je navijače Flamenga kojima je iskusni stručnjak u poslednjih godinu dana vratio osmeh na lice osvojivši čak pet trofeja, od čega Kopa libertadores posle skoro tri decenije čekanja.

U petak potvrđeno da je inficiran potpredsednik Flamenga Maurisio Gomeš de Matos, koji je u Španiji imao sastanke sa predstavnicima Reala i Barselone, pa je kompletan klub morao na testiranje.

Svi testovi su bili negativni, osim Žezusovog koji je dan ranije saznao da mu je preminuo blizak prijatelj Verisimo još iz vremena kada je bio trener Estrelje Amadora.

“Nikada pre nisam vodio tim na utakmici bez navijača. Nadam se da je ovo bio poslednji put. Uznemirujuće iskustvo i ultimativan dokaz da nema smisla da se igra bez navijača“, rekao je Žezus pre samo dva dana posle meča Flamenga i Portugese u Prvenstvu Karioka, odigranog bez prisustva publike.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram