Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srpski fudbaleri još jednom su pokazali kakav kvalitet poseduju, pošto su imali još jednu uspešnu nedelju u mnogim klubovima širom Evrope.

Najviše pažnje od srpskih reprezentativaca proteklog vikenda privukao je Luka Jović, koji je bio strelac u veoma važnoj pobedi Real Madrida.

PROČITAJTE JOŠ:

Kraljevski klub je savladao konkurenta za titulu, ekipu Real Sosijedada sa 2:0, a u oba gola je učestvovao srpski napadač.

On je u igru ušao u 17. minutu umesto Karima Benzeme koji je doživeo povredu, a to se pokazalo kao ključan potez trenera Karla Ančelotija u ovoj utakmici. Jović je prvo asistirao Vinisijusu Džunioru za gol u 47. minutu, a samo deset minuta kasnije je glavom i sma uspeo da postigne gol.

Real je ovom pobedom otišao na osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu Sevilje.

Rekorde je nastavio da obara i Dušan Vlahović, koji je golom protiv Bolonje stigao do brojke od 13 golova u sezoni, odnosno 30 golova u kalendarskoj godini. Taj uspeh pre njega i pre 22. rođendana postigli su samo još legendarni Đuzepe Meaca, Antonio Valentin Anheliljo i Feliče Borel.

Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP
Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP

Fjorentina je pobedila 3:2 i izbila na šesto mesto u ligi sa 27 bodova nakon 16 odigranih kola.

Od ostalih srpskih reprezentativaca u „violi“ igrali su Nikola Milenković, koji je igrao 90 minuta i zaradio žuti karton, kao i Aleksa Terzić koji je šansu dobio sa klupe u 84. minutu. Matija Nastasić je i dalje povređen, pa nije bio u sastavu.

Vlahović je trenutno i najbolji strelac Serije A, a to mesto trenutno deli sa Ćirom Imobileom, koji se sa dva gola protiv Sampdorije izjednačio sa srpskim reprezentativcem.

Kada smo već kod Imobilea, treba pomenuti da je Lacio pobedio sa 3:1, a velike zasluge u toj pobedio imao je i Sergej Milinković-Savić.

Sergej postigao prvi gol za „nebesko-plave“, a kod drugog je asistrirao Imobileu. Ipak, sam sebi je pokvario veče, pošto je sredinom drugog poluvremena u istom minutu dobio dva žuta kartona, koji su značili isključenje. Njega sada čeka suspenzija, a Lacio u narednom kolu ima nezgodno gostovanje Sasuolo.

Foto: Federico Proietti / AFP / Profimedia

Od ostalih Srba koji igraju u Seriji A, Saša Lukić i Vanja Milinković-Savić su odigralu celu utakmicu za Torino u remiju sa Empolijem.

Darko Lazović i Ivan Ilić su igrali za Veronu, koja je nakon goleade i velikog preokreta savladala Veneciju 4:3. Lazović je bio na terenu 90 minuta, dok je Ilić izašao u 79. minutu. Nijedan od njih dvojice nije učestvovao u golovima svog tima.

Filip Đuričić i dalje muke muči sa povredom, pa je propustio još jedna meč Sasuola.

Što se španske lige tiče, osim Jovića niko nije bio posebno uspešan. Uroš Račić je ušao u 52. minutu za Valensiju, dok su Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj presedeli ceo meč na klupi u pobedi Sevilje nad Viljarealom 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Stefana Mitrovića i Nemanju Maksimovića koji igraju za Hetafe u ponedeljak od 21 sat očekuje duel protiv Atletik Bilbaa. Obojica su standardni igrači svoje ekipe.

U nemačkoj Bundesligi, Ajntraht Frankfurt je pretrpeo još jedan poraz, ovog puta od Hofenhajma 3:2. Asistenciju za drugi gol Frankfurta imao je Filip Kostić, ali to je bilo nedovoljno da se izbegne poraz.

Sa druge strane, Mijat Gaćinović nije bio ni u protokolu Hofenhajma za ovaj meč, a već odavno je ispao iz postave.

Bohum je upisao drugu pobedu zaredom, ovog puta savladavši Augsburg u gostima sa 3:2. Celu utakmicu na mestu štopera odigrao je srpski internacionalac Erhan Mašović, dok je Miloš Pantović ušao u 61. minutu sa klupe.

Mitrovićev Fulam je u engleskom Čempionšipu remizirao sa najvećim rivalom ove godine ekipom Bornmuta, ali srpski napadač nije učestvovao u golu. Fulam je na prvom mestu sa bodom više od Bornmuta.

Nemanja Matić nije igrao za Mančester junajted, ali je odlučio da pošalje snažnu ekološku poruku u vezi sa Rio Tintom u Srbiji.

Nemanja Matić
Nemanja Matić Foto: Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

U francuskoj Ligi 1, Predrag Rajković je nastavio sa dobrim partijama u dresu Remsa, ali je njegov tim poražen od Anžera sa 2:1 i sada se nalazi na 14. poziciji.

Mihailo Ristić odigrao je 90 minuta za Monpelje, koji je pobedio Klermon minimalnim rezultatom 1:0. Monpelje je sada deveti na tabeli sa 25 bodova i ima dve pobede zaredom.

Strahinja Pavlović nije bio u protokolu za meč Monaka protiv Meca.

Dušan Tadić je sa Ajaksom ligaški meč odigrao već u četvrtak prošle nedelje. „Kopljanici“ su sa 5:0 slavili protiv Viljema i na taj način su ostali na prvom mestu.

Dušan Tadić
Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Marko Grujić je ušao u igru u 71. minutu, a njegov Porto je slavio na gostovanju Portimonenseu sa 3:0.

Nemanja Radonjić je zbog povrede propustio derbi portugalske lige između Benfike i Sportinga, koji je Sporting dobio sa 3:1.

Veljko Birmančević je osvojio titulu sa Malmeom u švedskoj ligi, ali je u poslednjem kolu takođe igrao. Veljko je bio na terenu sve do 73. minuta, a rezultat utakmice između Malmea i Halmštada je bio 0:0.

Andrija Živković je odigrao svih 90 minuta za PAOK u porazu od Jonikosa 3:2, ali nije uspeo niti da asistira niti da postigne gol.

BONUS VIDEO Vuletić: BIA je naredila da Partizan dovede Smiljanića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar