Stevan Jovetić; Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER

Crna Gora je poslednja zemlja u Evropi u koju je stigao koronavirus, ali način na koji su njeni građani i fudbaleri shvatili ozbiljnost situacije je za svaku pohvalu. Stevan Jovetić, Stefan Savić i Luka Đorđević donirali su novac za neophodne respiratore. Isto je učinio i predsednik KK Mornar Đorđe Pavićević.

Svaka čast majstorima fudbala što su pokazali da poseduju veliko srce i da saosećaju sa svojim sunarodnicima.

PROČITAJTE JOŠ

Defanzivac Atletiko Madrida Stefan Savić poslao je dva respiratora vredna 40.000 evra bolnicama u Beranama i Bijelom Polju, i još 5.000 evra domu zdravlja u rodnom Mojkovcu.

Luka Đorđević, član moskovske Lokomotive, nije zaboravio korene, te je Kliničkom centru Crne Gore donirao respirator u vrednosti od 20.000 evra.

Ni tu nije kraj velikodušnosti fudbalskih reprezentativaca Crne Gore. Stevan Jovetić, napadač Monaka rešio je finansijski da pomogne u teškoj situaciji i opakoj borbi s koronavirusom.

Bivši as Partizana, Fjorentine, Sevilje, donirao je 50.000 evra svojoj državi.

Podsetimo, jedan od prvih koji su pružili finansijsku podršku crnogorskom zdravstvu je Đorđe Pavićević, prvi čovek Mornara iz Bara.

On je donirao 60.000 evra, od čega 50.000 evra Opštoj bolnici u Starom Baru, a još 10.000 uplatio je za kupovinu osnovnih zaštitnih sredstava, maski, rukavica, alkohola.

S druge strane, prvi sportski radnik koji je u Srbiji javno pružio pomoć u vidu donacije je trener Crvene zvezde Dejan Stanković. On je donirao respiratore i medicinsku opremu.

Takođe, visok nivo empatije i solidarnosti pokazali su članovi TSC-a koji su donirali milion evra Kliničkom centru Vojvodine u znak podrške zdravstvenim radnicima.

Bilo bi zaista humano i ljudski, kada bi i ostali srpski sportisti sledili primer Stankovića, TSC-a, kolega i drugova iz Crne Gore.

Mada, nema sumnje da mnogi od njih već rade na tome, ali ne žele još uvek medijski da se eksponiraju. I to je razumljivo, ali ponekad i tim javnim gestom motivišu druge da ih slede u humanim misijama.

Sada je svaka pomoć neophodna kako bi posledice koronavirusa u Srbiji bile što je moguće blaže. A, srpski sportisti su toliko puta umeli da oduševe i vana terena, nema sumnje da će i sada.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram