Vidić
Foto: EPA/ROBIN PARKER

Nemanja Vidić, nekadašnji kapiten Mančester junajteda, dobio je još jedno veliko priznanje od strane Premijer lige kojim je i definitivno zacementirao mesto u istoriji engleskog i svetskog sporta.

PROČITAJTE JOŠ...

Sedam godina je prošlo od odlaska iz Mančestera, pet od završetka karijere, ali ime Nemanje Vidića podjednako zvonko odzvanja širom Velike Britanije.

Engleska Premijer liga je donela odluku da pokrene sopstvenu Kuću slavnih, prva dva člana su Alan Širer i Tijeri Anri, a nešto kasnije objavljena je i lista od 23 kandidata za prvu „klasu“.

Nju čine Erik Kantona, Toni Adams, Metju Le Tisije, Jan Rajt, Peter Šmajhel, Roj Kin, Les Ferdinand, Sol Kembel, Endi Kol, Robi Fauler, Pol Skols, Dejvid Bekam, Frenk Lampard, Rio Ferdinand, Denis Bergkamp, Patrik Vijera, Majkl Oven, Stiven Džerard, Džon Teri, Ešli Kol, Didije Drogba i Robin van Persi.

No, ljubiteljima fudbala u Srbiji i navijačima Crvene zvezde, čiji je Vidić bio kapiten, posebno je značajno ime u gornjem levom uglu snimka koji je Premijer liga objavila, a na kom se nalazi upravo čuveni štoper.

Za Vidića je moguće glasati na sajtu Premijer lige, a u prvoj „klasi“ biće predstavljeno šest članova, uz već primljene Širera i Anrija.

Glasanje je otvoreno do 9. maja u 19 časova po vremenu u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar