Foto: Privatna arhiva

Neverovatna vest stigla je iz Austrije da je većina fudbalera i članova stručnog štaba Volfsbergera, kluba za koji igraju srpski internacionalci Nemanja Rnić i Miloš Jojić, u nekom trenutku bila zaražena koronavirusom.

Test krvi je pokazao da većina igrača i zaposlenih razvila antitela, što znači da je kroz njih „protrčao“ virus Covid-19, a da to nisu ni primetili jer nisu osetili simptone, piše „Klajne Cajtung“.

PROČITAJTE JOŠ

Nova.rs stupila je u kontakt s Milošem Jojićem, fudbalerom turskog Bašakšehira na pozajmici u Volfsbergeru. Iskusni vezista austrijskog kluba nalazio se u tim trenucima kod saigrača Nemanje Rnića, s kojim je nerazdvojan i detaljno nam je objasnio šta je zapravo istina.

„Evo, Rna i ja smo baš sad ručali s njegovom porodicom. Pre nego što smo pre dve nedelje počeli da treniramo radili smo briseve iz grla i nosa i niko od igrača nije bio pozitivan. Onda je prošlog četvrtka usledio test krvi, vadili su nam antitela da vide da li imamo imunitet za koronavirus. E sad, nisu testirali samo nas igrače, nego su testirani svi u klubu, počev od predsednika, preko potpredsednika, tim-menadžera, do svih zaposlenih u klubu i njihovih porodica. I ispostavilo se da je od nas 70, čak 17 u nekom trenutku bilo zaraženo koronavirusom“, objašnjava Miloš Jojić za Nova.rs neverovatne scene iz gradića Volfsberger.

Na konkretno pitanje, da li su on i Nemanja Rnić među tih 17 pozitivnih, Jojić je dao originalan odgovor:

„Ma, kakvi. Rna i ja smo negativni, korona nas se plaši. Ne sme da nam priđe. Ni jednog trenutka mi nismo bili dovedeni u pitanje, mi Srbi imamo jak imunitet i sve vreme smo se družili, osećali dobro. Nikakve simptome nismo imali. Ipak, složiću se da je čudno kada pomisliš da si okružen svim tim ljudima i da je njih toliko nosilo virus u sebi, a da to nije znalo, osetilo, jer nije imalo baš nikakvih simptoma. Ni temperaturu, baš ništa. Ovde su pre toga važili neki parametri, da recimo na 100 ljudi ide jedna ili dve zaražene osobe, a onda je na nas 70 testiranih dobijen rezultat da je 17 osoba u nekom trenutku bilo pozitivno na koronu. To je sve zaprepastilo, iznenadilo“ iskren je Jojić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši reprezentativac Srbije, koji nije odustao od nacionalog dresa, jer ima 28 godina i smatra da može još toga da pruži „orlovima“ nakon što se dokaže u klubu, otkrio je za Nova.rs i kada će početi austrijska Bundesliga.

„Počeli smo da treniramo pre dve nedelje u manjim grupama od po šest igrača. Od ponedeljka je trebalo normalno da treniramo u grupi, ali je stiglo novo rešenje o početku treninga 15. maja, što znači da prvenstvo neće biti nastavljeno pre 1. juna. Odluka je da svaki klub mora da prođe dvonedeljne pripreme. Za sutra je zakazana konferencija Ministarstva za sport s Bundesligom, pa će posle toga biti sve jasnije“, poručio je nekadašnji vezista Borusije iz Dortmunda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar