Fudbaleri Karabaga; Foto: EPA-EFE/TATIANA ZENKOVICH

Rat Jermenije i Azerbejdžana u oblasti Nagorno-Karabah prenosi se i na sport, a poslednji u nizu jezivih primera stiže iz fudbala.

Naime, UEFA je suspendovala portparola Karabaga Nurlana Ibrahimova, dok traje istraga zbog objavljivanja uvredljivih komentara o Jermeniji na društvenim mrežama.

Ibrahimov se suočava sa optužbama za rasističko ponašanje i kršenje osnovnih pravila pristojnog ponašanja, a sve zbog jezivih komentara koje je uputio.

On je pozivao na „ubistvo svih Jermena, bez razlike”.

„Moramo pobiti Jermene. Decu, žene, stare, bez kajanja i saosećanja. Ako mi to ne uradimo, ubiće oni nas“, napisao je Ibrahimov, zbog čega je došlo do skandala.

Ubrzo je obrisao jezive pretnje, ali… UEFA je odmah pokrenula postupak protiv Karabaga, a klub je pokušao da se ogradi od ponašanja svog čoveka zaduženog za odnose sa javnošću.

Inače, Karabag igra u Ligi Evrope u grupi sa Viljarealom, Makabijem i Sivasporom, i posle prva dva kola nije imao nijedan bod.

Više od 20 fudbalera i zvaničnika prvaka Azerbejdžana prethodno je dobilo opomenu zbog vojnog pozdrava na utakmici Lige Evrope u Poljskoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar