Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Predsednik fudbalskog kluba Napoli Aurelio De Laurentis rekao je da bi stadion tog kluba mogao da bude nazvan po legendarnom igraču Dijegu Armandu Maradoni.

„Želeo bih da prikažem Maradonino lice na stadionu tokom utakmice sa Rijekom. Postoji ideja da se stadion nazove San Paolo-Maradona, to je nešto o čemu ćemo razmisliti“, naveo je De Laurentis za RMC Sport.

PROČITAJTE JOŠ

On je od 1984. do 1991. godine igrao za Napoli i postao je legenda kluba. Osvojio je dve šampionske titule, Kup Italije, Kup Uefa i Superkup Italije sa napuljskim klubom.

Bivši predsednik fudbalskog kluba Napoli Korado Ferlaino rekao je da je Maradona godinama predstavljao duh grada Napulja.

Legendarni fudbaler Dijego Maradona umro je danas od srčanog udara u 60. godini. Mnogi tuguju zbog smrti legendarnog fudbalera, kako u Argentini tako i u Napulju, gde je Maradona igrao od 1984. do 1991. godine i postao legenda kluba.

On se smatra jednim od najboljih igrača svih vremena, a u Napulju i više od toga. Predvodio je Napoli do jedine dve titule u Seriji A, 1987. i 1990. godine, razbudio je pobednički duh navijača i približio grad i klub Milanu i Torinu.

„Maradona nije bio samo igrač. On je godinama predstavljao duh Napulja“, rekao je bivši predsednik Napolija Korado Ferlaino, koji je bio vlasnik kluba kada je Maradona za njega igrao.

Po objavljivanju vesti o smrti Maradone, hiljade Napolitanaca izašlo je na ulice da upale sveće i odaju mu počast. Mnogi od njih stajali su pored murala sa njegovim likom, obučeni u plave dresove sa brojem 10.

Gradonačelnik Napulja Luiđi De Magistris odmah je predložio da stadion San Paolo dobije ime po legendarnom Argentincu. On je naredio da svetla na stadionu budu uključena preko noći.

„Maradona je Napoli. Svima je poznata strast prema njemu ovde. Maradona je ujedinio Napolitance širom sveta, kao i navijače ostalih ekipa. Danas svi Napolitanci grle njegovu porodicu, svesni da tom zagrljaju nikad neće biti kraja. Zato što je to bila prava ljubav. Velika ljubav“, naveo je De Magistris.

Za sedam godina u Napoliju, Maradona je osvojio i Kup Uefa 1989. godine. On je u Napulju navodno postao i zavisnik od kokaina.

„Da, on je takođe bio i kontroverzan čovek. Ali, za nas Maradona je onaj zbog koga su Napulj i Napolitanci sanjali, svojom genijalnošću, jedinstvenošću, dao nam je sreću. Mnogi su svoje sinove nazvali Dijego, jer je uspeo da iskupi grad koji je često bio meta predrasuda i diskriminacije“, naveo je De Magistris.

Od Maradone se oprostio i ministar sporta Vinčenco Spadafora, koji je iz Napulja.

„On je bio više od šampiona. Bio je fudbalski genije, prava zvezda. Predstavljao je neponovljive snove i nade za stanovnike mog grada. Napulj večeras plače“, rekao je ministar.

SVE O DIJEGU MARADONI

Poslednja Maradonina slika – osmeh i pola glave zavijeno

Pele: Nadam se da ćemo igrati fudbal u raju

Teniseri se opraštaju od “Boga koji je navijao za Novaka”

Jedna melodija, jedna pesma – za ceo život Dijega Maradone

“Neobuzdan, neukrotiv, jedini je on bio gori od mene”

Best i Maradona – driblinzi, alkohol, poroci i jedan datum

“Nije vreme za reči, vreme je za suze”

Kako je Maradona voleo loptu – zagrevanje za pamćenje VIDEO

Srpski klubovi i sportisti se opraštaju od Maradone

Dule Savić za Nova.rs o Maradoni: Pamtim onaj gol u Beogradu

Opraštanje od Maradone: Zbogom, druže Dijego, besmrtan si

“Marakana” i Beograd su videli Maradonu… VIDEO

Čuvena poruka na groblju: “Niste svesni šta ste propustili”

Kakva tragedija: Umro je Maradona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar