Foto: Screenshot

Najbolji svetski teniseri pogođeni su vešću da je sa životne pozornice otišao jedan od najboljih svetskih fudbalera svih vremena, Dijego Maradona.

Legendarni fudbaler je često bio viđen i na teniskim mečevima, a posebno kada je reč o Dejvis kup susretima Argentine, ali je poznato i da je pre deset godina bodrio Novaka Đokovića na ATP finalu u Londonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je veliki prijatelj sa Huanom Martinom del Potrom, koji je oduvek imao samo najbolje reči za njega.

PROČITAJTE JOŠ:Opraštanje od Maradone: Zbogom, druže Dijego, besmrtan si

„Vraćaš se tamo gde i pripadaš, na nebo. Za mene nikada nećeš umreti. Počivaj u miru“, poručio je Del Potro.

Tenis TV je uz set fotografija podsetio koliko je Maradona bio omiljen među teniserima. Svi su ga voleli, i Novak Đoković i Rodžer Federer, drugovao je sa mnogima.

Dijego Švarcman, teniser koji je po prvi put nedavno u Londonu igrao na ATP Tur finalu, posebno je bio vezan za Dijega.

„On je ‘krivac’ što se zovem Dijego. Roditelji su ga obožavali, baš kao i ja iako ga nisam gledao u vreme kada je igrao, jer sam rođen kasnije. Posmatrao sam njegove čarolije na video snimcima, gledao mnoge mečeve, on je čovek na kog je svaki Argentinac ponosan“, rekao je nedavno Švarcman.

Rafael Nadal se oglasio ovom porukom.

„Danas svet sporta, posebno fudbala,  je nesrećan. Maradona je bio jedan od najvećih sportista u istoriji. Ono što je on uradio u fudbalu ostaće večno. Moje iskreno sačučešće njegovoj porodici, svetu fudbala i Argentini“, poručio je šampion Rolan Garosa.

Oglasili su se i Martina Navratilova i mnogi drugi, a od srpskih tenisera Dušan Lajović, koji je poručio – „Počivaj u miru“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar