Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Javor iz Ivanjice rezultatom 1:0 u meču 22. kola Superlige Srbije u fudbalu golom Uroševića u 14. minutu.

PROČITAJTEJ JOŠ...

Partizan je od samog početka utakmice pokazao da je došao po tri boda, imali su šansu preko mladog Nemanje Jovića, ali nije uspeo mladi fudbaler da se upiše u strelce.

Ipak, u 14. minutu, nakon nešto slabijeg kornera Jovića i asistencije Holendera, lopta je stigla do Uroševića koji je sa sedam-osam metara zatresao mrežu rivala.

U nastavku prvog dela prvo je Asano asistenciju Natha poslao pored gola, zatim je Lazović sjajno odbranio udarac Izraelca nakon akcije Banjaka i centaršuta Asana, Natho je pogodio i prečku iz slobodnog udarca, da bi u samoj završnici prvog dela Ilić pokušao, ali je loše zahvatio loptu, pa nije uspeo da donese izjednačenje.

U drugom delu nije bilo previše uzbuđenja sve do 60. minuta, kada je Tanko dobio loptu u prostor, izašao sam ispred Stojkovića, ali je njegov pokušaj golman crno-belih nogom izbio u korner.

Do kraja utakmice ni Partizan ni Javor nisu ozbiljnije ugrozili gol rivala, najbolju šansu propustio je Lazar Marković nakon greške Vica, kada je njegov šut sa 15 metara Lazović lako zaustavio, da bi u narednom napadu njegov udarac nakon sjajnog prijema i voleja golman Javora uspeo da ukroti.

Ovom pobedom Partizan je stigao do 53. boda i prišao Crvenoj zvezdi na šest bodova, dok Javor ima 25.

Crno-belima ovo je bio 11. vezani trijumf, od čega su pobedili na 10 uzastopnih utakmica u Superligi.

Superliga Srbije, 22. kolo

Javor – Partizan 0:1 

(Urošević 14)

Stadion: Kraj Moravice, Ivanjica

Bez publike

Sudije: Nenad Minaković, Svetozar Živin, Milan Šutulović

Sastavi

Javor: Lazović, Dukure, Jevtić, Tričković, Pavišić, Ilić, Ostojić, Dimitrijević, Šćepanović, Maričić, Luković

Partizan: Stojković, Banjak, S. Marković, Vujačić, Urošević, Natho, Zdjelar, Šćekič, Asano, Jović, Holender

Foto: Sofascore

Superliga Srbije, 22. kolo

Sreda:

Inđija – Mladost 1:0  (1:0)

(Dimitrov 65 penal)

Javor – Partizan 0:1 (0:1)

(Urošević 14)

16.00: Bačka – Proleter

16.00: Novi Pazar – Radnički

16.00: Radnik – Napredak

16.00: Vojvodina – Voždovac

Utorak:

Zlatibor – TSC 0:1 (0:0)

(Lukić 59)

Rad – Čukarički 0:2 (0:1)

(Jovanović 10, 64)

Odloženo:

Crvena zvezda – Mačva

Kraj

Pobeda Partizana 1:0.

90′ Počinje sudijska nadoknada

Igraće se još tri minuta.

86′ Lep pokušaj Markovića

Ponovo je krilni fudbaler Partizana bio u centru pažnje, stigla je lopta do njega nakon kornera, probao je lepim udarcem nakon odličnog prijema, ali je ponovo Lazović uspeo da je zaustavi, uz malo muke.

84′ Marković propušta veliku šansu

Vico je praktično poklonio loptu Lazaru Markoviću, krilo Partizana je uputilo udarac ka golu Javora, ali je on bio blago rečeno slab, pa je Lazović bez ikakvog problema ukrotio šut.

79′ Izmena u Partizanu

Štulić ulazi, Holender ide na klupu.

79′ Jevtić sprečava drugi gol Partizana

Probio je po levom boku Holender, probao da centrira, ali je njegov pokušaj Jevtić izbacio u korner pre nego što je lopta stigla do Lutovca.

78′ Izmena u Javoru

Maričić napušta igru, Alija Krnić je na terenu.

77′ Vezani korneri za Javor

Imali su dva uzastopna udarca iz ugla, ali nijedan nije doveo do šanse.

72′ Izblokiran centaršut Lutovca, Urošević potom neprecizan

Partizan je u 72. minutu dva puta mogao da ugrozi gol Lazovića. Prvo je Lutovac prošao po desnom krilu, pokušao da centrira, ali je taj pokušaj izblokiran, da bi potom Urošević u nastavku akcije probao sa oko 25 metara, ali je lopta otišla daleko pored gola.

69′ Korner za Ivanjičane

Maričić je probao da probije po desnom krilu, izblokirao ga je Zdjelar, lopta otišla u korner nakon kog je dosuđen faul u napadu domaćeg sastava.

67′ Nova greška Banjaka

Nije ovo dan nekadašnjeg igrača Olimpije, ponovo u čistoj situaciji šalje loptu u aut, ali Javor ne uspeva da iskoristi dobru poziciju i ugrozi gol Partizana.

Foto: Starsport

64′ Izmene u Partizanu

Na terenu su Miloš Jojić i Aleksandar Lutovac, dok su van terena otišli Bibras Natho i Takuma Asano.

60′ Stojković brani, Javor propustio najbolju šansu na utakmici

Gotovo pravo niotkuda Luković je pronašao Ibrahima Tanka, koji je izašao sam ispred Stojkovića, ali je njegov pokušaj golman crno-belih Vladimir Stojković uspeo da odbrani, pa su od svega domaći dobili samo korner.

55′ Jović ne koristi poklon

Pavišić je očajno procenio jednu loptu, otišao u prazno, ona je stigla do Jovića, a mlada nada Partizana je sa peterca šutirala direktno u Lazovića. Minut kasnije, Jović je ustupio svoje mesto Lazaru Markoviću.

Foto: Starsport

53′ Nešto bolja igra Javora, bez konkretnog učinka

Ivanjičani su u nekoliko navrata uspeli da dođu do kaznenog prostora Partizana, ali sem toga što je lopta kružila oko šesnaesterca crno-belih, šanse za gol nije bilo.

50′ Korner za Javor

Tanko je uspeo da dođe do lopte nakon duela sa Zdjelarom, nije dosuđen faul, ali je zadnji vezni crno-belih uspeo da stigne do gol-aut linije i izblokira rivala. Nakon kornera nije bilo opasnosti po Stojkovića.

47′ Faul Banjaka

Napravio je desni bek Partizana prekršaj, Javor je imao „skraćeni korner“, ali nisu igrači Javora uspeli da ugroze Stojkovića, koji je bez prevelikih problema stigao do lopte.

Počinje drugo poluvreme

Tri izmene u ekipi domaćih, na teren će Stefan Vico, Ibrahim Tanko i Marko Jevremović umesto Nikole Dimitrijevića, Stefana Šćepanovića i Nikole Tričkovića

Poluvreme

Do kraja prvog dela igre nije bilo ozbiljnijih šansi, izuzev napada koji je Andrej Ilić završio lošim udarcem ka golu Stojkovića, dok sa druge strane Partizan, uprkos inicijativi, nije uspevao da zatrese mrežu protivnika. Na kraju, posle prvih 45 minuta, 1:0 za crno-bele, koji se nalaze na dobrom putu da zabeleže i 11. vezani trijumf.

38′ Natko previše komplikuje

Odlično je Natho lažnjakom izbacio jednog od igrača Javora, ali umesto centaršuta Izraelac je sačekao da se fudbaler domaćeg tima vrati u duel, potom pokušao još jednim driblingom da dodatno popravi poziciju, ali je lopta otišla u gol-aut.

36′ Povreda Dimitrijevića

Fudbaler Javora se našao na travi nakon jednog duela, u prvom trenutku se činilo da je teže prirode, ali je ubrzo ipak uspeo da se pridigne i vrati u igru.

30′ Drugi žuti karton za domaće, upisan i Tričković

Izbacio je Asano rivala iz igre, pa ofanzivac Javora nije imao izbora sem da povuče rivala za dres, zbog čega je dobio javnu opomenu.

28′ Korner za Javor

Treći udarac iz ugla za Ivanjičane okončan je dobrom intervencijom Uroševića posle koje je Tričković dobio šansu da po drugi put uputi centaršut. I drugi je bio dobar, ali je Banjak uspeo da izbaci loptu. U nastavku, Holender je poslednji igrao loptom, ali je sudija Minaković pokazao da nema kornera i loptu dodelio crno-belima.

25′ Žuti karton za Dimitrijevića, Natho pogađa prečku

Nagazio je štoper Javora mladu nadu crno-belih na oko dvadesetak metara od gola rivala, Natho pokušao, ali je njegov šut bio nešto jači pa je pogodio prečku.

23′ Kakva šansa za Natha!

Banjak je bio jači u duelu od igrača Javora, ušao u kazneni prostor, spoljnom uposlio Asana, on centrirao, pronašao Natha, ali je Lazović bio fantastično pozicioniran i odbranio ovaj udarac.

22′ Šut Natha neprecizan

Izraelac u dresu Partizana izborio se za prostor na dvadesetak metara od gola Javora, šutirao, ali je lopta otišla visoko preko gola.

21′ Dobra reakcija odbrane Javora

Holender je pokušao da gurne loptu u prostor ka Asanu, koji bi izašao sam ispred Lazovića, ali je jedan od defanzivaca Javora uspeo da interveniše i u poslednjem trenutku loptu izbaci.

16′ Volej Asana, ostaje 1:0

Sjajan pas uputio je Bibras Natho, Partizanov Japanac nije bio najbolje postavljen, pa je njegov šut završio pored gola.

14′ Vodi Partizan

Nakon kornera koji je izveo Jović, lopta je stigla do Uroševića, koji je sa par metara uspeo da je prosledi u gol.

11′ Faul Banjaka

Javor je imao kontru, ali je šansa zaustavljena prekršajem Banjaka na oko 40 metara od gola Partizana.. Nakon slobodnog udarca nije bilo opasnosti po gol crno-belih.

8′ Prekid zbog povrede Dimitrijevića i Jovića

Potrajao je prekid nekoliko trenutaka, ali su defanzivac Javora i igrač Partizana ostali na travi.

7′ Jović ponovo loše centrira

Moglo je da bude opasno, ali je centaršut mladog fudbalera Partizana završio van domašaja igrača Partizana.

3′ Po korner na obe strane

Javor je nakon intervencije Vujačića došao do kornera, ali domaći nisu uspeli da priprete, pošto je Šćekić dobrom intervencijom izbacio loptu. Usledila je kontra Partizana, Urošević je centrirao, izblokiran je, pa je i Partizan dobio korner. Loše je centrirao Jović, lopta nekako došla do srca kaznenog prostora, ali je nije zahvatio niko od igrača Parizana.

2′ Faul nad Banjakom

Štoper Partizana koji na ovom meču igra desnog beka zbog odsustva Miljkovića se našao na zemlji nakon jednog oštrog duela sa igračem tima iz Ivanjice, ali nije bilo opasnosti po gol rivala.

Dobro došli na prenos meča 22. kola Superlige Srbije između Javora i Partizana na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram