Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Crvena zvezda je posle restarta fudbala u Srbiji dobila novog lidera - Mirka Ivanića (26). Gazdovao je na terenu protiv Rada na Banjici (0:5) i u četvrtfinalu Kupa Srbije u Inđiji (1:2). Dva meča, dva gola i tri asistencije - čista desetka!

Kapitalno pojačanje crveno-beli su iznedrili iz sopstvenih redova, a isključivi „krivac“ za Ivanićevu eksploziju na terenu je novi trener Dejan Stanković.

Nekadašnji as Intera i Lacija, koji je tokom prebogate igračke karijere, takođe dejstvovao na sredini terena, doduše s malo defanzivnijom ulogom u odnosu na momka rođenog 1993. godine u Bačkom Jarku, „provetrio je glavu“ Ivaniću i dao mu slobodu u igri.

PROČITAJTE JOŠ

Neprocenjivo iskustvo koje ima Stanković nesumnjivo je uticalo da Mirko razbije sve psihološke barijere i rastera demone s kojima se borio otkako je 8. februara 2019. godine stigao na „Marakanu“, posle čega je upao u svojevrsnu letargiju.

Potvrda za to ogleda se u 16 odigranih mečeva u Superligi ove sezone uz samo jedan gol, bez asistencije. Premalo za igrača njegovog kalibra, od kojeg svi imalu ogromna očekivanja.

Ređale su se utakmice na kojima je bio „nevidljiv“, navijači su naglas počeli s pravom da se pitaju zbog čega je Zvezda iskeširala 1,3 miliona evra BATE Borisovu za Ivanića?!

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

A, onda pravi „bum“, onakav kakav se retko viđa za tako kratak period u napaćenom srpskom fudbalu.

Dva gola i tri asistencije Ivanića na samo dva meča po povratku fudbala u Srbiji posle pauze prouzrokovane koronavirusom.

Prvo je bio arhitekta Zvezdine velike pobede i demonstracije sile na Banjici kada su srušeni „građevinari“. Preuzeo je odgovornost i izveo penal za vođstvo protiv Rada, a kasnije je u svoje statističke kolone reprezentativac Crne Gore upisao još dve asistencije.

Već tada je „mirisalo“ na buđenje Ivanića, potvrda je stigla svega četiri dana kasnije kada je pružio još jednu vanserijsku partiju, nateravši navijače na stadionu u Inđiji da mu aplaudiraju.

Sva njegova magija i fudbalsko umeće stali su u tih 120 sekundi. Prvo gol glavom, kada je znalački spakovao loptu u suprotan ugao i to u malu mrežu, a zatim i asistencija Benu.

Inđija, koja je do tog trenutka bila „žilava“ i odlično se držala, ekspresno je završila na kolenima, dok je Dejan Stanković zadovoljno „trljao ruke“ pošto je dobio lidera, ujedno i naslednika Marka Marina, koji je početkom godine otišao u Saudijsku Arabiju.

Upašile su se tada „delije“ ko će zameniti omalenog majstora fudbala koji je jednim potezom „vezivao u čvor“ kompletnu protivničku odbranu, nalazeći pukotinu, ali je ekspresno stigao odgovor u vidu Mirka Ivanića.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na terenu, po levoj strani ili iza napadača deluje srećno i zadovoljno, deluje da mu se ponovo igra fudbal i što je najvažnije, lopta ga sluša, sve mu polazi za nogom.

Neka se naviknu navijači na otvaranje utakmica mojim pogocima. Golovi me čine srećnim kao i asistencije. Deki je dolaskom doneo pozitivnu energiju i ima veliku želju da osvojimo duplu krunu, što nas igrače izuzetno motiviše. To je pozitivno, zbog toga verujem da ćemo ostvariti cilje“, poručio je Ivanić posle plasmana Zvezde u polufinale Kupa Srbije.

„Delije“ će novu priliku da uživaju u Mirkovim majstorijama imati već 6. juna, kada na „Marakanu“ stiže Radnik iz Surdilice i očekuje se da na stadionu bude 24.500 navijača.

Ukoliko Ivanić nastavi u kontinuitetu da pruža ovakve partije jasno je da će biti izuzetno teško zaustaviti Crvenu zvezdu da ne osvoji duplu krunu, koju čeka od 2007. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare