Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Fudbalski savez Italije predložio je novi medicinski protokol italijanskoj Vladi.

To je učinjeno pošto su klubovi, igrači i sportski lekari odbili ideju po kojoj je trebalo da zbog jednog pozitivnog igrača cela ekipa bude u dvonedeljnoj izolaciji.

PROČITAJTE JOŠ

Takva procedura je predviđena jedino u Italiji, dok u Španiji, Engleskoj i Nemačkoj neće biti zahteva da cela ekipa ide u karantin zbog samo jednog pozitivnog testa koronavirusa.

Serija A, Asocijacija igrača i Asocijacija sportskih lekara je ovakvu ideju odbila i sačinjen je novi predlog protokola.

U dokumentu na 14 strana, koji je predat naučnom komitetu, predloženo je još jednom da u slučaju pozitivnog testa ne mora cela ekipa momentalno u izolaciju.

Predlog je da igrač koji je pozitivan bude izolovan, a da ostali budu u tom slučaju takođe u izolaciji, ali u hotelu ili trening centru koji će samo oni koristiti.

Ovo je na neki način „pronalaženje na sredini“, i u tom slučaju će tim biti izolovan, ali ne automatski na dve nedelje i ono što je još važnije, ekipa će moći da trenira.

Igrači će biti izolovani od porodice i prijatelja, a protokol predviđa i da se igrači vraćaju kući sopstvenim transportom i to noseći maske i rukavice.

Ovakva pravila će međutim važiti samo dok traju grupni treninzi, koji u Italiji još nisu počeli, a kada se mečevi Serije A nastave, prema planu je to 13. jun, moraće da se usvoje potpuno druga pravila.

Mediji u Italiji pišu već da je ovakav predlog dobar i da je moguće da će ga Vlada Italije usvojiti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar