Fudbalska reprezentacija Italije
Italija - i kad gubi, niko je nikad ne potcenjuje; Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni)

Ovo bi bio pravi šok dan pred žreb.

Severna Makedonija savladala je Italiju sa 1:0 u polufinalu baraža za Svetsko prvenstvo, ali bi „azuri“ ipak mogli da se nađu na prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Barem ako je verovati italijanskom mediju „Mediaset“ koji nudi jedan, doduše maloverovatan, scenario po kom bi mogli Italijani da se nađu na Mundijalu..

Postoji ideja da se to uradi preko „zelenog stola“ i to zato što bi bio kažnjen Fudbalski savez Irana koji se jeste plasirao na Svetsko prvenstvo, ali koji na poslednjem meču kvalifikacija protiv Libana zabranio prisustvo ženama.

Pojavili su se čak i snimci na društvenim mrežama kako policija suzavcem rasteruje žene koje su imali kupljenje karte za utakmicu.

Mehrdad Serdaši, član GS Irana, na Tviteru je objavio vesti iz FIFA koje su zabrinule mnoge jer ova organizacija oštro sankcioniše nedostatak polne tolerancije i ravnopravnosti.

„Mediaset“ zato piše da bi kazna mogla da bude čak i izbacivanje sa Svetskog prvenstva, iako su šanse izuzetno male da se to i desi.

Ukoliko se to desi, pravo učešća na Mundijalu imala bi sledeća reprezentacija po FIFA rang listi, a tu se otvara šansa Italiji.

„Takva drastična kazna je malo verovatna i graniči sa naučnom fantastikom. Ne možemo da očekujemo da će Iranci biti izbačeni sa SP-a, ali to je poslednja šansa Italiji da ipak vidi Svetsko prvenstvo“, pisao je „Mediaset“.

BONUS VIDEO Čudo u Palermu, Severna Makedonija ostavila Italiju bez Svetskog prvenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar