Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Italijanski zdravstveni zvaničnik Franko Lokateli rekao je da postoji mali rizik od širenja koronavirusa igranjem fudbala. Šef Višeg zdravstvenog saveta Lokateli to je rekao na pitanje o nastavku fudbalske sezone.

„Mislim da fudbal ne može predstavljati sredstvo za širenje koronavirusa, kada tu imate 22 igrača, plus šestoricu koji mogu da uđu sa klupe i trojicu sudija. Za prenos virusa vam treba čvrst kontakt, a ovo mi se ne čini dovoljno čvrstim kontaktom“, rekao je Lokateli, preneli su italijanski mediji.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbal je kontaktni sport, zbog čega je plan fudbalskih čelnika da osiguraju redovna testiranja igrača kako bi se utvrdilo da nisu zaraženi.

U Seriji A žele da se nastavi sa treninzima 4. maja, kada se očekuje da Vlada ublaži mere karantina, posle pada u broju novozaraženih i smrtnih slučajeva.

Taj trend je Lokateli nazvao „utešnim“.

Fudbalski savez Italije izdao je protokole i smernice na koji način mogu da se nastave treninzi i eventualno počne takmičenje, uključujući redovno testiranje svih učesnika, uz obavezno distanciranje najmanje tokom prve nedelje treninga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar