Gravina
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNI

Gabrijele Gravina, predsednik Fudbalskog saveza Italije, naglasio je važnost odigravanja preostalih 12 kola Serije A.

„Delim nade sa ministrom sporta Spadaforom da prvenstvo može da se nastavi 4. maja, ali uz značajne opreze i garancije. Država je u složenoj situaciji koja se odražava na ekonomiju i fudbal. Ko god propagira prekid sezone i ne veruje u nastavak ne voli fudbal ni Italijane. Ostaću čvrsto pri ovom stavu do kraja“, rekao je Gravina za „Rai radio 1“.

Prvi čovek italijanskog fudbala naglasio je da je preduslov za nastavak takmičenja da svi igrači budu negativni na testiranuju na koronavirus.

„Napravili smo striktan, ali fleksibilan plan koji ćemo predstaviti ministrima zdravlja i sporta Spadafori i Speranci. Biće nam potrebne tri nedelje, uz najviše mere opreza i bezbednosti, kako bismo počeli da igramo krajem maja. Te tri nedelje su period tokom koga ćemo sa sigurnošću utvrditi da su svi koji će igrati i učestvovati na mečevima zdravi i negativni na koronavirus“, istakao je Gravina.

Takmičenje u Seriji A prekinuto je posle 26 kola, a Italija je jedna od najteže pogođenih država u Evropi virusom Covid 19.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar