Sve što treba da znate o glavnom gradu Katara, Dohi.

Foto:Nova.rs

Partner specijala „Istraži Qatar 2022“ je soccer bet.

Soccerbet

PROČITAJTE JOŠ

Dan po dan, Mundijal je sve bliže, a kako se približava početak turnira, srazmerno raste i broj pitanja vezanih za najneobičniji turnir koji će biti odigran otkako se održava Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Momci iz zvanične navijačke grupe fudbalske reprezentacije Srbije po imenu „Džentlmeni“ će se potruditi da vam kroz serijal Istraži Qatar 2022 na portalu Nova.rs daju odgovor na sva pitanja vezana za put i boravak u Kataru.

Moći ćete da pročitate mnoge korisne informacije koje su vam neophodne kako biste putovali u Katar, a oni koji se ipak ne odluče za takav potez imaće priliku da na slikama i snimcima, odnosno u tekstovima vide i pročitaju razne zanimljivosti sa Mundijala.

Što se tiče glavnog grada Države Katar, Dohe, osnovan je početkom 19. veka (kao zvanična godina uzima se 1825) na teritoriji Al Bide, sadašnje gradske opštine, Doha je u narednih 150 godina rasla da bi 1971. godine proglašena prestonicom, nakon što je Katar proglasio nezavisnost od Velike Britanije.

Postoje razne opcije zabave, hrane, postoji i veliki ekran, gde će se održavati koncerti. Takođe, tu će moći da se pije alkohol (samo pivo) od 18.30 – 00.30.

Doha je politički, ekonomski, kulturni i obrazovni centar Katara, koji obiluje luksuznim i ekstravagantnim zgradama. Višespratnice kao da se takmiče koja će biti lepša, više i bolje osvetljena. Ovo je posebno vidljivo noću kada se na fasadama može videti širok spektar boja.

Krstarenje kroz Dohu u večernjim satima je jedinstven doživljaj koji obavezno morate osetiti. Večera na brodiću dok oko vas luksuzni grad sija u različitim bojama zaista je nešto što nećete videti ni u jednom delu sveta, a kako to izgleda možete da saznate u videu na početku teksta, a ispod možete da uživate u par fotografija iz grada:

Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok

BONUS VIDEO Užasan sudar Boaćija i golmana PAOK-a, čuvar mreže bio u nesvesti

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare