Stefani Frapar, sudija za istoriju Lige šampiona; Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Dosta zanimljivih momenata bilo je u ovom kolu Lige šampiona, naročito u sredu, kada je Stefani Frapar ispisala istoriju.

Pretposlednje kolo Lige šampiona donelo je novih 16 zanimljivih duela, a posebno se troje aktera izdvojilo u sredu.

PROČITAJTE JOŠ

Olivije Žiru, Stefani Frapar i Kristijano Ronaldo će se  rado sećati 2. decembra 2020. godine, zbog rekorda koje su postavili u najjačem evropskom takmičenju.

ŽIRUOVA NOĆ KARIJERE

Sva četiri gola u pobedi Čelsija nad Seviljom dao je Olivije Žiru, koji je postao najstariji igrač u Ligi šampiona koji je postigao het-trik.

Samo su Levandovski i Mesi dali više golova od njega u Evropi od 2018. godine, a Sevilji je na veličanstven način prekinut niz od 14 utakmica bez poraza na domaćem terenu.

Žiru ima 34 godine, često se u karijeri suočavao sa potcenjivanjima, žrtvovao se za ekipu i ako je neko zaslužio ovakvu noć, to je on.

DAMA DIKTIRALA TEMPO U TORINU

Stefani Frapar postala je prva dama koja je sudila na meču Lige šampiona.

Ukazano joj je poverenje za duel Juventus – Dinamo Kijev, ona je na izazov odgovorila vrhunski.

“Pažljivo smo je posmatrali. Kako se zagreva, kakav joj je pristup igračima, je li donela pravu odluku kada je prvi put dunula u pištaljku. Vrlo brzo smo potpuno zaboravili da je na terenu”, izjavio je jednom prilikom novinar L’Ekipa Joan Atboa, aludirajući na nepisano pravilo da je najbolji sudija onaj koji tokom meča ne skreće previše pažnje na sebe.

Tako je i sa Frapar bilo u Torinu, imala je veliko samopouzdanje i nije bilo nijedne odluke koju bi bilo ko mogao da ospori, nije je zasenilo prisustvo Ronalda, niti bilo koja situacija koja bi mogla da izazove nedoumice.

RONALDOVIH 750

Veliki jubilej proslavio je Ronaldo, jer je postigao 750. gol karijere. Doprineo je pobedi nad Dinamom iz Kijeva od 3:0, ima 75 golova već samo u Juventusu, 450 je dao za Real, 118 za Mančester junajted, pet za Sporting, 102 za Portugaliju.

Bio je uspešan penaldžija 129 puta, 57 slobodnjaka je izveo uz pogodak, 509 golova dao je iz 16-erca, 55 van kaznenog prostora. Pred padom su istorijski rekordi, prvi strelac svih vremena je Jozef Bikan sa 759 golova, Pele je dao 757.

ŠTA JE JOŠ PRIVUKLO PAŽNJU?

Šahtjor je pobedio Real i „zakuvao“ u grupi B. Menhengladbah je prvi sa 8 bodova, Šahtjor i Real imaju po sedam, a Inter pet. U poslednjem kolu sastaju se Real – Borusija i Inter – Šahtjor, pa postoji opcija da Real ispadne ili se preseli u Ligu Evrope.

Luka Jović bi tako postao deo neslavne istorije španskog giganta, ali ne bi snosio krivicu za poraz od Ukrajinaca, nije bio u konkurenciji za sastav zbog korone.

Sa druge strane, Sergej Milinković Savić izbacio je iz takta Nemce iznudivši penal protiv Borusije Dortmund.

“Nismo pobedili samo zato što je sudija svirao nepostojeći penal. Naravno da je simulirao, bacio se kao u bazen. Smešno. Nema tu faula”, rekao je Favr posle meča.

Ipak, snimak i pozicija sudije dovoljno govore – Favr može samo da se ljuti na svog igrača zbog rizičnog i nepotrebnog starta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar