Foto: EPA-EFE/JAKUB GAVLAK

Fudbaleri Irske doputovali su u Beograd sa okrnjenim sastavom, što može biti idealno za debi Dragana Stojkovića Piksija.

PROČITAJTE JOŠ

Primarni spisak pretrpeo je ozbiljne promene, pa je selektor Stiven Keni imao ozbiljan problem da „pokrpi“ brojne rupe na nekoliko pozicija za meč koji će biti ekskluzivno prenošen na TV Nova S, baš kao i dueli sa Portugalcima i Ircima.

Irski mediji doneli su detaljni presek, a osetljiva je već prva pozicija u timu, golmanska.

„Irska je u ponedeljak doletela za Beograd bez šestorice igrača koji su započeli prvu Kenijevu utakmicu prošle jeseni i još nekoliko onih koji bi bili ozbiljni kandidati za nastup. Sastav u sredu uveče uključiće trećeg golmana, koji ne igra za svoj klub iz Čempionšipa, i još nekoliko njih kojima je vreme za prvi tim došlo u teškom trenutku“, navodi „Irishtimes“.

„Stalni problem je, međutim, promenljiva forma koju pokazuje nekolicina igrača koji bi trenutno trebalo da budu na vrhuncu karijere. Još na EURO 2016 nada je postojala da će se igra graditi oko momaka poput Robija Brejdija i Džefa Hendrika. Umesto toga, oni skupljaju nastupe jer ne postoje bolje opcije“, navodi se.

Selektor ima poverenje i neće mu se mnogo toga zameriti jer nema neki kvalitet na raspolaganju.

„Za sada, Keni mora ukazati poverenje glavnini grupe koju je nasledio od Martina O’Nila i Mika Mekartija, ali mora izvući i više iz njih. Kada bi jednom imao najbolji tim na terenu, onda bismo mogli pravedno da sudimo njegovoj sposobnosti da maksimizira potencijal tima, ali u ovim okolnostima, i bod iz Beograda će biti vrhunsko dostignuće.“

Poseban problem je što će morati Mark Travers da startuje kao golman, jer nema Kelehera i Rendolfa, koji su bili prve opcije.

Radi se o 21-godišnjem golmanu, koji nije prva opcija čak ni u svom Bornmutu. On je trenutno pozajmljeni igrač Svindon Tauna, trećeligaškog engleskog kluba, a za reprezentaciju je zabeležio samo dva nastupa.

Sam selektor, nije želeo da otkriva karte.

“Neću da odajem ništa od tima, mislim, slušajte morate da uzmete u ozbir sve te probleme. Mnogi igrači su prošli kroz radikalne promene sistema. Ne možete da ignorišete to, morate da računate na to.”

Objasnio je i sa kakvim izazovima će se sutra suočiti Irska.

“Odbrana i napad su dva odvojena problema. Ako budemo u niskom bloku, ako imamo mnogo igrača iza lopte i direktno treba da igramo odmah pravim kanalima, mora da postoji struktura. Moramo da se branimo dobro i onda idemo po šemi napred. Poštujemo Srbe imaju mnogo talenta i dobre igrače, moramo da se branimo dobro. Ne smemo da zanemarimo odbranu jer imaju igrače koji mogu da pogode. Teško je stvarati šanse protiv Srbije, ali verujem da možemo to da uradimo.”

Keni je naglasio samo da očekuje od Kaluma Robinsona da napravi ozbiljan uticaj na igru, a odsustvo Konora Harihejna smatra se velikim udarcem. Očekuje se da zaigra Robi Brejdi, a Irci očekuju sledeći sastav: Travers, Kolman, Dafi, Klark, Doerti, Braun, Kulen, Stivens, Brejdi, Konoli, Robinson.

Udarne igle biće igrači Šefild Junajteda, Barnlija, Brajtona ili Vest Bromviča, što ne bi smelo da predstavlja problem za Srbiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare