Foto: EPA-EFE/MARTIN MEISSNER

U Dortmundu u subotu popodne nije bilo čuvenog "žutog zida", ali su igrači zamišljali kao da je tu. I odužili su se odsutnim navijačima odličnom igrom i pobedom.

Ceh je platio Šalke (4:0) a jedan o glavnih kreatora trijumfa „milionera“ na povratku Bundeslige bio je mladi napadač Erlin Holan.

On je prvi koji je zatresao mrežu po povratku na terene posle više od dva meseca pauze zbog pandemije koronavirusa.

I ne samo to, Holan je i posle meča pokazao da je i te kako zanimljiva pojava u nemačkom fudbalu, posebno novinarima, jer je nastavio u svom stilu, da odgovara na pitanja „telegrafski“.

Holan i drugovi su po završetku susreta na „Signal Iduna parku“ otrčali do praznh tribina kako bi „pozdravili navijače“, a kada ga je reporter posle meča pitao zašto su to uradili, usledila je ovakva razmena odgovora i pitanja:

„A što da ne?“, odgovorio je Holan.

Je li to bila poruka koju ste želeli da pošaljete?

„Jeste“.

Dali bi nam rekao koja je to poruka?

„Za moje prijatelje. I navijače“.

Jesu li navijači sve u fudbalu?

„Jesu“, rekao je Norvežanin završivši ekspresno intervju u celih 26 sekundi.

Nije samo njemu bilo zanimljivo, ovog popodneva. Igrač Lajpciga Jusuf Polsen je čekao da se pred njim pojave novinari, ali je ispred bio samo mikrofon koji je sa propisane distance od dva metra držao pomoćnik snimateljske ekipe.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada se odjednom začuo glas reportera, sa postavljenim pitanjem, igrač se našao u čudu, ne shvatajući odakle mu stiže pitanje.

Ubrzo je dobio odgovor, okrenuo se ka tribini, tačnije novinarskoj loži, odakle su mu novinari koji su ga intervjuisali, mahnuli da ih vidi.

Fudbal u doba korone, očigledno se moramo navikavati i na ovakve stvari…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)