Italija fudbal
Foto: EPA-EFE/FABIO MUZZI

Sportski direktor Intera Bepe Marota je oštro reagovao na odluku čelnika Serije A i italijanskih vlasti da odlože utakmice koje je trebalo da budu odigrane u subotu.

Među mečevima koji su odloženi za 13. maj je i duel između Juventusa i Intera.

„Igranje iza zatvorenih vrata više nije opcija. Liga je poremećena, rizikujemo da se sezona ne završi“, naveo je Marota.

PROČITAJTE JOŠ

On je istakao da ne želi da komentariše navode da je na odlaganje utakmica najviše uticao stav uprave Juventusa.

„Iskreno, to me ne zanima. Želim da kažem da se loše postupilo u celoj situaciji. Trebalo je to da se uradi mnogo brže kako bi se sprečile takve aluzije“, dodao je Marota.

Funkcioner Intera je aludirao na činjenicu da je u četvrtak najavljeno da će se utakmice igrati bez prisustva publike, ali je u subotu ujutru doneta odluka o odlaganju.

„Predsednik Serije A Paolo Dal Pino nikoga nije pitao pošto je ministar sporta Vinčenco Spadafora rekao da utakmice ne bi trebalo da se igraju pred praznim stadionima. Trebalo je da se održi vanredni sastanak kako bi se razgovaralo o tome. Umesto toga smo samo dobili obaveštenje. To je neprihvatljivo. Zbog toga je Inter tražio sastanak. Želimo da razgovaramo o budućnosti za koju sam zabrinut. Brine me utakmica protiv Sasuola sledeće nedelje. Šta ćemo tada da radimo? Ne možemo da igramo bez publike, to bi bilo apsurdno jer ovog vikenda nije bilo dozvoljeno da se tako igra“, istakao je Marota.

Dodao je i da se ne može govoriti ni o odlaganju utakmice za ponedeljak pošto Inter igra u Ligi Evrope tri dana kasnije.

„Dakle, ili nedelja sa publikom ili… Ne vidim drugu opciju. Ako dalje utakmice budu odlagane cela sezona je u opasnosti. Samo pomislite o povredama, suspenzijama, psihološkom aspektu… Moram da se zapitam zašto je najpre određen datum za utakmicu protiv Juventusa, iako je ranije odložena naša utakmica protiv Sampdorije? Šta je sledeće? Da smanjimo ligu na 18 ekipa kako bismo imali vremena za ovakve slučajeve? Trenutno smo u bezizlaznoj situaciji“, zaključio je Marota.