Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Borba u Italiji se zahuktava, Inter ne odustaje.

Fudbaleri Intera savladali su gradskog rivala, ekipu Milana u meču 21. kola Serije A, dok je Fjorentina Luke Jovića poražea od Bolonje sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ...

Derbi dana odigrali su Inter i Milan, a duel poznat kao „derbi dela Madonina“ odlučen je u 34. minutu, kada je Lautaro Martinez ispratio korner Hakana Čalhanoglua i lagano loptu prosledio u mrežu gradskog rivala.

Zasluženo, bez dileme, jer je Inter tokom prvog poluvremena imao devet pokušaja ka golu rivala, dok Milan nije nijednom ugrozio mrežu „neroazura“, uz posed lopte 73:27 procenata za Inter.

U drugom poluvremenu Milan je relativno živnuo, četiri puta su šutirali ka golu Intera, ali nisu uspeli da poravnaju, pošto su sva četiri pokušaja završila van okvira gola.

Inetr je tako nastavio poteru za Napolijem koji ima 13 bodova više (56), dok Milan očekuje borba sa Romom, Lacijom i Atalantom za mesto koje vodi u Ligu šampiona („rosoneri“ imaju 38 bodova, koliko i tim iz Bergama i „neboplavi“, dok „vučica“ na trećem mestu ima 40 bodova).

Sa druge strane, Fjorentina je doživela još jedan udarac i to u vidu poraza od Bolonje na svom terenu, a šansu je od prvog minuta dobio Luka Jović. Nije postigao gol, ali jeste sprečio Bolonju da dođe do jednog sjajnom intervencijom u 10. minutu izbacio loptu sa gol-linije.

Ipak, Bolonja je ubrzo povela sa penala koji je Rikardo Orsolini skoristio, Saponara je poravnao u 19. minutu, da bi Bolonju do pobede odveo Poš pogotkom početkom drugog poluvremena.

Pored Jovića za „violu“ je igrao i Nikola Milenković svih 90 minuta, a Aleksa Terzić je odigrao poslednjih sedam minuta.

Serija A, 21. kolo:

Specija – Napoli 0:3 (0:0)

(Kvaraskelija 47p, Osimen 68, 73)

Torino – Udinese 1:0 (0:0)

(Karamo 49)

Fiorentina – Bolonja 1:2 (1:1)

(Saponara 19 – Orsolini 14, Poš 47)

Inter – Milan 1:0 (1:0)

(Lautaro 34)

Subota:

Kremonese – Leče 0:2 (0:0)

(Baširoto 58, Strefeza 69)

Roma – Empoli 2:0 (2:0)

(Ibanjes 2, Ejbraham 6)

Sasuolo – Atalanta 1:0 (0:0)

(Lorient 55)

Ponedeljak:

18.30 Verona – Lacio

20.45 Monca – Sampdorija

Utorak:

20.45 Salernitana – Juventus

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar